2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

Nagy lehet a roham idén is Észak-Alföldön, de a Balatoni régióban is!
2015.04.07
Bank
930
.
Tavaly áprilisban 36 százalékkal emelkedett az OTP SZÉP kártyás költések összege márciushoz képest. Ebben nagy szerepe lehetett, a húsvéti hosszú hétvége mellett, a lejáró összegek miatti költési rohamnak is. Leginkább a balatoni, észak-alföldi és a Tisza-tavi régióban emelkedett a SZÉP kártyával történő fizetések száma. Az OTP Bankcsoport idén is hasonló forgalomra számít. Az április-májusi időszakban három hosszúhétvége is lesz.

„Az OTP SZÉP kártyákon folyamatosan csökken a lejáró egyenlegek összege, ugyanakkor a tavalyi tapasztalatok alapján arra számítunk, hogy az igazi költési roham áprilisban kezdődik meg. Ekkor ugyanis sokan használják ki a húsvéti hosszúhétvégét is egy kis kimozdulásra. Tavaly áprilisban például az észak-alföldi és a Tisza-tavi régióban több mint 65 százalékkal emelkedett a kártyával történő fizetések értéke a megelőző hónaphoz képest. Ez alatt az egy hónap alatt összességében több mint 5 milliárd forint áramlott a gazdaságba, ami 36 százalékos emelkedés a márciusi adatokhoz képest.” – tudtuk meg Kuhárszki Andrástól, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatójától.

A változás még szembetűnőbb, ha a tranzakciók számának alakulását nézzük. Jól látható, hogy a kártyabirtokosok a turisztikai szempontból is népszerűbb régiókat preferálják. A Tisza-tavi régióban több mint 56 százalékkal, a balatoni régióban 33 százalékkal többször használták SZÉP kártyát, míg például Budapesten alig 15 százalék volt az emelkedés.

Az OTP SZÉP kártya birtokosai 2015 március végéig felhasználták a 2013-as juttatások több mint 95 százalékát. Azonban az OTP Bankcsoport mindenkit arra bíztat, hogy ellenőrizze egyenlegét, és költse el a kártyáján lévő, még 2013-as feltöltéseket a 2015. május 31-i határidő előtt. Ezt követően ugyanis az érintett összegek lejártnak minősülnek, és a kibocsátó, a törvényi szabályoknak megfelelően június 30-i határidővel visszautalja azokat az eredetileg folyósító munkáltatók számára.

A tavalyi évben az OTP SZÉP kártya birtokosai a 2012-es egyenlegeknek több mint 98,5 százalékát felhasználták a lejárati határidő előtt. Az OTP Bankcsoport arra számít, hogy az idén még javíthatnak is ezen az arányon, hiszen a határidőig még három hosszú hétvége is hátravan: A Húsvéti (április 6.), Május elseje és Pünkösd (május 25).



Café PR