2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

A tökéletes névjegykártya és ami utána jön
2015.03.30
Munkahely
564
.
A mai világban már-már elavultnak hat a klasszikus névjegykártya, ám az változatlanul az üzleti élet nélkülözhetetlen eleme. Ezek a pici kártyák sokat elárulnak tulajdonosaikról. Íme 5 tipp, hogy miként lehet hatékony eszköz a névjegyünk!

1. Legyen rajta az összes, pontos elérhetőséged!
Még véletlenül se hiányozzon a név, a cégnév és a beosztás, valamint fontos a cég címe, a telefonszám(ok) és az email-címed, meg a honlapod is. Célszerű az általad preferált elérhetőséget előrevenni.

2. Láthatóság mindenek felett
Törekedj arra, hogy minden olvashatóan kerüljön rá a névjegyedre! Felejtsd el a kis betűket, a betűtípusok keverését, a nehezen olvasható szöveget! A neved legyen a leghangsúlyosabb elem.

3. Vizualizálj!
Egy szín, egy erős szimbólum, ami a tevékenységedre utal, a későbbiekben sokat segít. Vizualizálj, de légy egyszerű!

4. Legyen egy memóriafogasod!
Adj a névjegykártyádhoz valami pluszt magadról vagy a szolgáltatásodról! Használd ki a kártya hátoldalát: egy mondatban foglald össze tevékenységed lényegét, legyen rajta a szlogened. A lényeg, hogy emlékezzenek rád!

5. Hagyj üres helyet is!
Érdemes a partner számára olyan helyet hagyni, ahol jegyzetelni tud, hogy később is be tudjon azonosítani téged, a szolgáltatásaidat. Adjuk meg neki erre a lehetőséget!



Ez a kis papírdarab a networking szerves részét képezi, és csak egyike azon eszközöknek, amelyekkel tudatosan és sikeresen létesíthetünk hasznos kapcsolatokat. A cégek 97%-a üzleti ajánlások révén kapja új ügyfeleinek nagy részét. Ugyanakkor csak 3%-uk használja ezt tudatosan, de a megfelelő tudás birtokában ebbe a szűk körbe könnyedén be lehet kerülni.

A világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezete, a Business Network International (BNI) – amely 2008 óta van jelen Magyarországon, és azóta már közel 800 vállalkozás vált tagjává – díjmentes online minitréningje hasonlóan értékes tippekkel segít. Öt héten keresztül érkeznek a networking alapjaival és azok helyes alkalmazásával megismertető hírlevelek: www.bni-hungary.com




Ferling PR

További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.