2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

SZÉP Kártyások figyelem, újabb fontos határidő közeledik!
2015.03.18
Bank
624
.
A tavalyi év során az OTP SZÉP kártya birtokosai naponta átlagosan több mint 150 millió forintnyi juttatást használtak fel kártyáikról. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor az idei évben mindössze három hét alatt elfogyhatnak a lejáró egyenlegek. A 810 000 OTP SZÉP kártyán összesen még 2,4 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés van. Ezeknek az összegeknek idén május 31-én lejár a felhasználási határideje. Érdemes tehát időben lépni.

Az OTP Pénztárszolgáltató megbízásából tavaly év végén készült kutatás szerint a SZÉP kártya birtokosok 98 százaléka tudja, hogy a kártyára töltött egyenlegeknek van felhasználási határideje, és ennek megfelelően a legtöbben már az utalás évében felhasználták a juttatásaikat.

A hatályos törtvényi szabályozás értelmében ugyanis, a SZÉP kártyákra utalt juttatások érvényessége az utalást követő második év május 31-én lejár. A megmaradó összeget a kibocsátó köteles visszautalni az érintett kártyabirtokos munkáltatója számára, vagyis ezek az összegek a munkavállaló számára elvesznek. Idén tehát a 2013-as juttatásokat kell felhasználni.

Gál Tamás, az OTP Bank Cafeteria szolgáltatás vezetője szerint sokan szeretik az utolsó pillanatra hagyni a lejáró egyenlegek felhasználását:

„Tavaly május utolsó két hetében napi 57 millió forintnyi 2012-es feltöltést használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosai. Ez alatt az időszak alatt csaknem 800 millió forinttal csökkent a lejáró egyenlegek összege. Végül az összes 2012-es feltöltés kevesebb, mint 2 százalékát kellett visszautalnunk. Ezek az adatok azt mutatják számunkra, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyták az egyenlegek ellenőrzését, és felhasználását. Minden kártyabirtokosunk számára javasolnánk, hogy ha még nem tette meg, akkor regisztrálja kártyáját, és ellenőrizze az egyenlegét, hogy van-e még olyan összeg, amit el kell költenie, hogy biztosan ne érje kellemetlen meglepetés május végén. Ráadásul minél előbb ellenőrzi az egyenlegét, annál korábban tudja elkezdeni tervezni, hogy mire is költi a még meglévő összegeket. Érdemes a nyári előfoglalások esetében is számolni a SZÉP kártyán lévő összeggel.”


Az OTP SZÉP kártya birtokosai 2014-ben az érintett juttatások több mint 98 százalékát felhasználták. A megmaradt 1 milliárd forintot az OTP Bank a törvényi szabályozásnak megfelelően visszautalta az érintett munkáltatók részére. A kibocsátó OTP Bankcsoport abban bízik, hogy az idei évben még alacsonyabb lesz a lejáró egyenlegek aránya.



Café PR