2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Ezer ember kap munkát a tavaszi-nyári közfoglalkoztatásban Nyíregyházán
2015.03.17
Munkahely
161
.
Ezer ember kap nyolcórás munkát a tavaszi-nyári közfoglalkoztatási programban Nyíregyházán - közölte a rászorulókat alkalmazó helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. szóvivője.

Szabó Edina elmondta, hogy a résztvevők április elsejéig kapcsolódnak be az augusztus végéig tartó programba.
Hozzátette: az 1,3 milliárd forint értékű közfoglalkoztatás költségeihez a város önkormányzata 380 millió forint saját forrást biztosít a társaságnak.
A tájékoztatás szerint az elhelyezkedési gondokkal küzdők többsége, akik most ideiglenes munkához jutnak, alacsony iskolai végzettségűek, ennek megfelelően kisegítő, fizikai tevékenységet végeznek. A képzettebbek, a szakmával rendelkezők viszont szakipari és adminisztrációs feladatokat látnak majd el az önkormányzati intézményekben, helyi gazdasági társaságoknál, civil és egyházi szervezeteknél.
Tavaly a nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. összesen 4623 négy-, hat-, és nyolcórás munkaidőben alkalmazott közfoglalkoztatottal kötött szerződést, 1,27 milliárd forint értékben.
Az idén a őszi-téli közfoglalkoztatással együtt 2550 rászoruló alkalmazását tervezik.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.