2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Nőtt a foglalkoztatottság az EU-ban a tavalyi negyedik negyedévben
2015.03.17
Munkahely
159
.
Tavaly az utolsó negyedévben az előzetes becslések szerint negyedéves alapon számolva 0,2 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban (EU) - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.

A becsült adatok alapján 2014. október-decemberében 226,7 millió foglalkoztatott volt az EU-ban, akik közül 148,6 millióan az eurózóna országaiban dolgoztak.
A tagállamok közül Spanyolországban és Lettországban nőtt legjobban a foglalkoztatottság a tavalyi utolsó negyedévben, mindkét országban 0,7 százalékkal emelkedett.
Ezzel szemben a foglalkoztatottak száma Portugáliában és Cipruson csökkent a legnagyobb mértékben, az előbbi esetében 1,4 százalékkal, az utóbbinál 0,6 százalékkal.
Magyarországon 2014 utolsó negyedévében negyedéves alapon nem változott a foglalkoztatottság, éves bázison viszont 2,6 százalékkal nőtt.
Az EU-ban 2014 negyedik negyedévében éves összehasonlításban 1 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság.



MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.