2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Emmi: tovább emelkedett a női foglalkoztatottság
2014.10.29
Munkahely
154
.
Elérte az 56,5 százalékot a női foglalkoztatottság, ugyanakkor a női munkanélküliség mintegy 7,7 százalékra csökkent a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.

Novák Katalin hangsúlyozta: a harmadik negyedévben a 15-64 éves foglalkoztatott nők száma 1 millió 900 ezer volt, esetükben a foglalkoztatási arány 3,4 százalékponttal, 56,5 százalékra nőtt. 160 ezer nő volt munkanélküli, ez mintegy 42 ezerrel kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Az államtitkár szerint a kedvező tendencia egyebek mellett a kormány politikájának is köszönhető, hiszen az intézkedések lehetőséget biztosítanak a nőknek és a kisgyermekes anyáknak arra, "hogy össze tudják egyeztetni a családi életet a munkával". Kiemelt cél a rugalmas foglalkoztatás mellett az, hogy a gyermekek napközbeni ellátása minden esetben megoldott legyen - hangsúlyozta.

A KSH szerdai jelentése szerint a foglalkoztatottak száma megközelítette a 4 millió 182 ezret a harmadik negyedévben, a munkában állók száma 192 ezerrel nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ez az elmúlt év azonos időszakához képest 4,8 százalékos emelkedés - tették hozzá.


MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.