2024.04.23 | Kedd
Béla napja

Uniós támogatással épít üzemcsarnokot a Szalai Fafeldolgozó Zalalövőn
2014.10.28
Munkahely
226
.
Új rönkvágó üzemcsarnokot épít, a meglévő műhelyét pedig bővíti és korszerűsíti a Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. Zalalövőn, az ipari parkban - tájékoztatta a cég ügyvezetője hétfőn az MTI-t.

A 340 millió forintot meghaladó beruházáshoz a vállalkozás 136 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázatán - mondta Seres Szabolcs.
Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően a vállalat 87 munkahelyet tud megőrizni, és további 10 embernek tudnak munkahelyet biztosítani. A tervek szerint a projekt november végén fejeződik be: az európai uniós támogatás segítségével lehetővé válik egy új, közel 700 négyzetméteres alapterületű rönkvágó csarnok felépítése és a meglevő üzemcsarnok bővítése, korszerűsítése. A technológiai fejlesztés keretében faipari megmunkáló gépi berendezéseket vásárolnak.

A zalalövői ipari parkban működő fióktelep rönkvágó műhelyében évente 6-7 ezer köbméter rönköt dolgoznak fel. Az üzemcsarnokban készült svédpadlót, amelynek végső megmunkálását más gyártó végzi, Európa több országában értékesítik.
A Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. árbevétele az elmúlt évben meghaladta az 1 milliárd forintot, az új csarnok megnyitása után minimum 20 százalékkal szeretnék növelni a forgalmat - közölte az ügyvezető.


MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.