2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Családbarát vállalat díjat nyert a K&H
2014.10.21
Bank
748
.
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát Vállalat 2014 Különdíját kapta meg a K&H nagyvállalati kategóriában. A díj odaítélésének indoklása szerint a Bank kiemelkedően sokat tett a családbarát munkakörülményekért.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom immár hatodik alkalommal hirdette meg Családbarát Vállalat pályázatát, amellyel célja azon jó gyakorlatok bemutatása, amikor a családbarát szemléletre a munkáltatók is odafigyelnek, értékként kezelik azt, és beépítik CSR stratégiájukba. A mozgalom olyan vállalatok számára adományoz díjat, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

„A K&H társadalmi felelősségvállalási stratégiájának egyik alappillére a vonzó munkahely kialakítása, ennek pedig egyik legfontosabb ismérve a családbarát gondolkodásmód és intézkedések a munkavállalói oldalon” – mondta el a díjátadó után Németh Balázs a K&H Bank Stratégiai és HR igazgatója. „Munkatársainkat tartjuk egyik legfőbb értékünknek, ezért is vagyunk elkötelezettek a megfelelő munkakörnyezet és vonzó munkafeltételek biztosítása, a munka és magánélet megfelelő egyensúlyának megteremtése mellett.”

A K&H számos családbarát intézkedése közül a legfontosabbak a juttatáspolitika elemei – mint például a szüléskor adott egyösszegű támogatás, a széleskörű szociális támogatási rendszer, vagy a cafeteria rendszer számos családbarát eleme –, a kötetlen munkaidő lehetősége, amely esetben a munkavállaló saját maga határozza meg munkaidő beosztását, vagy a kismamák visszatérését segítő K&H Welcome Back program.

A K&H egyik legvonzóbb családbarát intézkedése a központi székház épületében 2013. július 1-jén megnyitott 5 munkaállomásos gyermekbarát munkahelyi szoba, amely mintegy 100 négyzetméteren teszi lehetővé a munkavégzést azon munkatársak számára, akik néhány órára, vagy 1-2 napra nem tudják máshogy megoldani gyermekeik felügyeletét. A szobában található munkaállomásokat előzetes bejelentkezés alapján az elmúlt év során több mint 70 munkavállaló vette igénybe, és végezte úgy munkáját, hogy közben gyermeke mellette játszott a játszósarokban.

A K&H családbarát intézkedései révén az mtd Tanácsadó Közösség felmérése alapján 2013-ban bekerült a TOP10 Sokszínű és Családbarát munkahely közé, 2014-ben pedig elnyerte a Magyar Kormány Családbarát Munkahely címét is.


Well, K&H