2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Intelligens jogi rendszer az első magyar termék az IBM globális online piacterén
2014.09.30
Egyéb hírek
421
.
Az iLex jogi szolgáltató megoldás Közép-Kelet Európából elsőként kerülhet fel az IBM új, globális értékesítési csatornájába, az IBM Cloud Marketplace-be. A jogi ügyek intézését és menedzselését megkönnyítő innovációt nagyvállalatok és kisvállalkozások egyaránt használhatják, a szolgáltatás az IBM felhőplatformján fut.

Az iLex, a magát nemzetközi startupként meghatározó iLex Systems Zrt. terméke. Az intelligens jogi szolgáltató rendszer több évig tartó fejlesztői munka eredményeként jött létre, magyar felsővezetők, vállalati ügyvédek és informatikusok együttműködésével. A megoldás átfogja a teljes vállalati jogi folyamatrendszert, használatával javul a jogi munka hatékonysága és átláthatósága, mellette csökkennek a jogi tevékenységgel összefüggő költségek. Az iLex rendszere több mint 100 jogi és támogató funkcióval segíti a vállalati menedzsment munkáját, a kisebb cégek számára pedig kiszervezett jogi szolgáltatások, például ügyvédi tanácsadás, online elérését is támogatja.

Az iLex infrastruktúrájának felépítésében az IBM Magyarország segített, a rendszer üzemeltetése is az IBM Softlayer felhőplatformján zajlik. A technológiai nagyvállalat azonban nemcsak informatikai támogatást nyújt a működéshez. Az IBM azt szeretné, hogy a magyar innovációt külföldön is minél többen megismerjék, ezért – a közép-kelet európai régióból első termékként – az iLexet saját globális piacterén, az IBM Cloud Marketplace-en is elérhetővé teszi.

„Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen innovatív hazai startuppal működhetünk együtt, és reméljük, hogy segítségünkkel a jövőben további hasonló ötletek hódíthatják meg a nemzetközi piacokat.” – fogalmazott Pongrácz Ferenc, az IBM Délkelet-Európai üzletfejlesztési igazgatója.

„Az IBM felhő technológiája és szakértelme garancia arra, hogy a legmagasabb szintű globális nagyvállalati elvárásoknak is megfeleljünk; a nemzetközi innovációban játszott piacvezető szerepe pedig arra, hogy az általa támogatott társaságok bejussanak a nemzetközi IT piac elit rétegébe.” – mondta dr. Ritter Marianna, az ILex Systems Zrt. vezérigazgatója. Az iLex azt tervezi, hogy a későbbiekben az IBM mobil és analitikai szoftvermegoldásait is beépíti szolgáltatásába.


NoGuchi