2024.04.19 | Péntek
Emma napja

BKK: a központ javára döntött a bíróság a trolibusztender ügyében
2014.09.18
Utazás
632
.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) javára döntött a bíróság a Közbeszerzési Döntőbizottsággal (KDB) szemben a trolibusztender ügyében.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság megsemmisítette a KDB azon határozatát, amely jogsértést állapított meg röviddel a trolibusztender sikeres lezárása előtt. A döntést a KDB a Skoda beadványa alapján lefolytatott vizsgálat után hozta meg.
Emlékeztetett arra, hogy a BKK 24 új trolibusz beszerzésére írt ki tendert, amelyet a pályázaton nem induló Skoda megtámadott azzal, hogy a kiírásban nem szerepel a trolik dízel üzemű segédmeghajtása, csak az elektromos.
A KDB helyt adott a beadványnak, és megsemmisítette a tendert. A BKK később kérte a KDB-t, hogy vonja vissza határozatát, vagy a bíróságtól kérik a felülvizsgálatot. Ennek eredménye született most meg, a közlemény szerint a bíróság minden érdemi pontban helyt adott a központ kérelmének, mivel a KDB fenntartotta álláspontját az ügyben.
A BKK vezetőjének közleménye szerint a KDB nem kellő körültekintéssel járt el, és nem is a hatáskörébe tartozó műszaki kérdésben foglalt állást. Vitézy Dávid jelezte: a további eljárási lépésekről a későbbiekben döntenek.


MTI