2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Kontrát Károly: Magyarországon helyreállt a közbiztonság
2014.09.02
Egyéb hírek
494
Az elmúlt évek intézkedései nyomán Magyarországon helyreállt a közbiztonság - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Hajdúnánáson.

Kontrát Károly a Hajdúnánási Rendőrkapitányság új épületének avatásán emlékeztetett: 2010 óta 3500-al növelték a rendőrség létszámát, emelték az illetményeket, új gépkocsikkal és kapitánysági épületekkel javították a munkakörülményeket.
Mindezek eredményeként ma Magyarországon az emberek nagyobb biztonságban vannak, mint négy évvel ezelőtt - tette hozzá.
Kontrát Károly beszédében a rendőrség, az önkormányzatok, a polgárőrség, az egyházak, a civil szervezetek összefogását szorgalmazta annak érdekében, hogy még nagyobb biztonságban éljenek az emberek a térségben.
A kapitányságokat folyamatosan korszerűsítik, szeptember 17-én Balatonalmádiban avatnak új rendőrkapitányságot - jelezte az MTI érdeklődésére az államtitkár.
Szólláth Tibor, Hajdúnánás fideszes polgármestere elmondta: az önkormányzat kétezer négyzetméteres területet biztosított az új városi rendőrkapitányság felépítéséhez.
Vincze István rendőr alezredes, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság megbízott vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a 670 millió forintba került épületben hatvanan dolgozhatnak korszerű körülmények között.
Kapitányságukhoz hét település - Hajdúnánáson kívül Hajdúdorog, Polgár, Görbeháza, Tiszagyulaháza, Újtikos és Folyás - 650 négyzetkilométernyi területe, és mintegy 40 ezer lakosa tartozik.
A hajdúnánási kapitányságavató ünnepségen Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány elismeréseket adott át a kapitányság néhány munkatársának.


MTI