2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

Áfacsökkentést javasol a Jobbik
2014.08.20
Kormány
394
.
A Jobbik továbbra is az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának 5 százalékra csökkentését szorgalmazza, emellett a multinacionális cégek dolgozóinak bérét is felemeltetné.

Erről Vágó Sebestyén beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az Eurostat felmérése szerint Magyarországon tovább nőtt a társadalmi kirekesztés és az elszegényedés kockázatának kitett emberek száma. Az ország egyharmada szegénységben él – mondta.
Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már korábban is benyújtott egy javaslatcsomagot a probléma kezelésére. Öt százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfáját, illetve további kedvezményeket biztosítanának a családoknak a gyermeknevelési támogatás "tényleges beindításával" - sorolta.
Azt is el kell érni, hogy a multinacionális cégek a magyarországi gyáraikban a fizetéseket emeljék legalább az anyaországi juttatások nyolcvan százalékáig - jelentette ki Vágó Sebestyén, aki szerint ezt törvénnyel, kormányrendelettel vagy a legerősebb EP-frakcióban ülő magyar kormánypárti képviselők brüsszeli lobbitevékenységével is meg lehet oldani.


MTI