2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

Uniós támogatással alakított ki iparterületet a Ver-Bau Kft.
2014.08.11
Munkahely
456
.
Az Európai Unió és a magyar költségvetés 196 millió forint vissza nem térítendő támogatásával, 400 millió forintot meghaladó beruházással, iparterületet alakított ki Kerekegyházán a Ver-Bau Építőipari és Szolgáltató Kft.

Szabó Tünde, a cég gazdasági referense elmondta: a kecskeméti vállalkozás az Új Széchenyi Terv keretében a tulajdonában levő, ipari besorolású ingatlanjait fejlesztette annak érdekében, hogy azokat piacképessé tegye.
A Delta Iparterület a növekvő kecskeméti igények kielégítését segíti, a fejlesztési terület zöldmezős övezet, 82 976 négyzetméter. Itt termelő infrastruktúra- és alapinfrastruktúra, valamint szolgáltatásfejlesztést valósított meg a kft.
Az előzetes piaci felmérések szerint a beruházást követő harmadik év végére 7 vállalkozás települ ide, a vállalkozások által foglalkoztatott létszám eléri a 17 főt.
A kft. fő tevékenysége az egyéb speciális szaképítés, ezen belül elsősorban ipari létesítmények, termelő üzemek, gyártócsarnokok építése, átalakítása és felújítása, ipari padlók kivitelezése.
A cég 2012-ben 4,9 milliárd forint árbevételt ért el, amit 2013-ban 6,9 milliárd forintra növelt, adózott eredménye 325 millió forintról 678 millió forintra emelkedett.
A 2013-as árbevételt alapvetően meghatározta az, hogy a Kecskeméten zöldmezős beruházással új gyárat és kutatóközpontot épített Knorr-Bremse a kft.-t választotta a közel 4 milliárd forintos fejlesztés generálkivitelezőjének.
A cég részt vett az M0-ás körgyűrű valamint a Liszt Ferenc Repülőtér építésében is.
A cég tulajdonosa Versegi János kecskeméti vállalkozó, aki 1985-ben alapította a társaságot. Ma közel 90 a társaság állandó dolgozóinak a létszáma. Az alkalmazottak 65 százaléka fizikai, 35 százaléka irodai és mérnöki beosztásban dolgozik.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.