2024.04.24 | Szerda
György napja

Két és fél milliárd forint értékű fejlesztés Kemecsén
2014.04.12
Munkahely
120
.
Két és fél milliárd forintot fordíthatott településfejlesztésre Kemecse az elmúlt négy évben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros polgármestere az MTI-vel.

Lipők Sándor (Fidesz-KDNP) elmondta: a 2005. július elsején városi rangra emelt, csaknem 5200 lakosú település a beruházások döntő részét pályázati támogatásokból, európai uniós és állami forrásokból valósította, illetve valósítja meg.
A Nyíregyházával szomszédos város vezetője hozzátette, hogy Kemecse, amely 2013. január 1-én járási székhely lett és 10 környékbeli település tartozik hozzá, mintegy egymilliárd forint egyéb támogatást is kapott a központi költségvetésből. Így 438 millió forintot fordíthatott a közszolgáltatások szerkezetének átalakítására, illetve az állam átvállalta 489 millió forintos hiteltartozását az önkormányzati adósságrendezési program keretében.
Lipők Sándor tájékoztatása szerint útfelújításokra 768 millió forintot költhettek. A belterületi vízrendezés 319 millió forintból valósul meg. Az új városközpont kialakítására 300 millió forintot fordíthatnak.
Az ivóvízminőség-javító beruházás 210 millió forint értékű volt, Kemecse mellett érintette Beszterec, Tiszarád és Vasmegyer egészséges vízszolgáltatását. A szennyvíztelep bővítése 285 millió forintba került.
A helyi bölcsőde bővítése 235 millió forintból valósul meg, még az idei első fél évben. A közterületek és a középületek megújítására 58 millió forint támogatást fordíthattak. Műfüves labdarúgópályát építhetnek, a sporttelepen, valamint klubhelyiséget is kialakítanak, több mint 100 millió forintból.
Az idősek klubjának kialakítása 3,1 millió, míg a családsegítő szolgálat épületének felújítása 28,1 millió forintba került. Az egészségügyi alapellátás fejlesztésére 52,3 millió forintot költöttek.
A régi, használaton kívüli hulladéklerakó telep rekultivációját is elvégezhették, 81 millió forint támogatásból. A kerékpáros közlekedés segítésére tárolókat építettek 3,8 millió forintból.
A polgármester megemlítette, hogy egy tanuszoda építését is tervezik - erre 240 millió forintot szánnak -, valamint továbbépítik a polgármesteri hivatalt és tervezik egy új járási hivatali épület létrehozását is.
Kemecse Szabolcs megye egyik legrégebbi települése, a helyneveket rögzítő Váradi Regestrum 1222-ben már említette. Járási székhely is volt már korábban, 1876 és 1956 között.

MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.