2024.04.19 | Péntek
Emma napja

A Magyar Telekom leépítésről és béremelésről állapodott meg az érdekképviseletekkel
2019.12.05
Munkahely
1381
.
A Magyar Telekom jövőre legfeljebb 450 munkavállalót épít le, és 5 százalékkal emeli a béreket a társaságnál az érdekképviseletekkel kötött megállapodása alapján - közölte a cég.

 A közlemény szerint a leépítés jelentős része várhatóan 2020 első negyedévében történik meg. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek megközelítőleg 4,9 milliárd forintot tesznek ki, ezek nagy része a 2020 első negyedévi mérlegben szerepel majd.

Az 5 százalékos bérfejlesztést a társaság nem vezető beosztású munkavállalói kapják 2020. április 1-jétől.

A fenti intézkedések, valamint a javadalmazási struktúrában elfogadott egyéb módosítások következtében, a végkielégítések nélkül számolt anyavállalati személyi jellegű költségek várhatóan nagyságrendileg 3 százalékkal csökkennek majd 2020-ban 2019-hez képest - áll a közleményben.

A társaság dolgozói létszáma 2018 végén az éves jelentésük szerint 8948, egy évvel korábban 9145 volt. A cég tavaly 657 milliárd forint árbevételt ért el, a 2017-es 611 milliárd után. Adózott eredménye 46,449 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi 49,772 milliárd forintot követően.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír legmagasabb ára az elmúlt egy évben 476,5 forint, a legalacsonyabb 406 forint volt, kedden 439 forinton zárt.

Forrás: MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.