2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

A mesterséges intelligencia pénzügyi munkahelyeket szüntethet meg
2019.12.03
Munkahely
1560
.
A vállalati döntéshozók csaknem fele úgy gondolja, hogy a pénzügyi szektorban munkahelyeket veszélyeztet a mesterséges intelligencia - derül ki az EOS Csoport fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.

A nemzetközi pénzügyi szolgáltató hétfői közleménye szerint Magyarországon a megkérdezettek 54 százaléka, míg az európaiak 47 százaléka látja úgy, hogy a kintlévőség-kezelés munkahelyei veszélybe kerülhetnek. Belföldön 16 százalék, a kontinensen 19 százalék gondolja, hogy ezt a feladatot átvehetik a mesterséges intelligenciák, 36-36 százalék viszont eltúlzottnak látja a jelentőségüket. 

A tanulmány szerint Magyarországon a késedelmes számlák aránya 22 százalék. A cégek képviselőinek 52 százaléka emiatt profitkiesésre, 42 százalékuk magasabb kamatköltségekre, 41 százalékuk pénzforgalmi gondokkal számol. A cégek 19 százaléka a mindennapi működését is veszélyben érzi a fizetési késedelmek miatt - írták. Hozzátették, hogy a belföldi vállalatok 57 százaléka magas fokon kezeli a kintlévőségeit, de az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési osztályának vezetője megjegyezte, hogy digitális megoldásokat csak a negyedük használ. Kraszna Tamás a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a gyors és szakszerű követeléskezelés az egész gazdaságot befolyásolja.

Az EOS fizetési szokásokat vizsgáló idei kutatása 2019 tavaszán készült 3400 pénzügyi szakértő megkérdezésével. A tanulmányhoz Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Görögországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Horvátországban, Csehországban, Svájcban, Németországban, Szlovéniában és Magyarországon 200-an válaszoltak.

Forrás: MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.