2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Ősszel is hasít az OTP SZÉP kártya
2019.11.14
Bank
1788
.
Az OTP Pénztárszolgáltató legfrissebb adatai szerint mintegy 13 milliárd forintot költöttek októberben az OTP SZÉP kártyások. Sokan vettek ki szabadságot az iskolai őszi szünet környékén, hogy a szülők is lazíthassanak, rákészülve ezzel az év végi hajrára.

Idén októberben 12,9 milliárd forintot, több mint kétszer annyit költöttek a kártyabirtokosok, mint tavaly ugyanilyenkor. A költés összege egész évben meredeken emelkedett, október végére meghaladta a 125 milliárd forintot, ami több mint 70 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Optimizmusra ad okot az is, hogy a feltöltések összege még a költéseknél is markánsabban nőtt idén: az első 10 hónapban 156 milliárd forintot utaltak a munkáltatók a dolgozók OTP SZÉP kártyáira, így az év végén és jövő év elején is lesz miből kipihenni a fáradalmakat. 

 „A feltöltés és a költés növekedésénél is nagyobb elismerés számunkra, hogy az OTP SZÉP kártyások közössége az idei évben már közel 285 ezer fővel bővült - mondja Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank cafeteria üzletágvezetője. „Az immár 1,7 millió kártyabirtokosunk, valamint a felhasznált juttatások nagysága is azt jelzi, hogy a kártya népszerűsége töretlen, rengeteg embernek nyújt segítséget pihenésben, kikapcsolódásban és új élmények szerzésében.”

A belföldi utazási szokásokat leginkább jellemző szálláshely zseb költés az alábbi városokban volt a legmagasabb 2019 októberében az OTP SZÉP kártya adatai szerint:


Szálláshely zseb költés:
1. Budapest
2. Miskolc
3. Eger
4. Zalakaros
5. Visegrád
6. Hajdúszoboszló
7. Balatonfüred
8. Debrecen
9. Gyula
10. Siófok


Forrás: Café PR, OTP.hu