2024.04.20 | Szombat
Tivadar napja

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon
2019.11.14
Munkahely
1310
.
Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon az új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központjába Budapesten.

A közlemény szerint az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.

Az új budapesti IT központ elsősorban a különböző mobilhálózati alkalmazások és szolgáltatások, új 5G termékek és megoldások, mesterséges intelligencia, új generációs vállalatirányítási információs rendszerek (ERP), illetve a kiberbiztonsággal, HR-rel, minőségbiztosítással, joggal és megfelelőséggel kapcsolatos informatikai megoldások területére fókuszál majd. A fenti szakterületekre a Nokia több nyitott pozíciót kínál olyan solution owner, architekt, szoftverfejlesztő, illetve IT termék- és projektmenedzser szakemberek számára, akik legalább 3 és 10 év közötti szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

A Nokia 1998 óta van jelen Magyarországon, több mint 2300 embernek ad munkát. A vállalat budapesti főhadiszállása, a Nokia Skypark ad otthont Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutató-fejlesztő (k+f) központjának.

Forrás: MTI
További hírek a kategóriából...
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.

Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.