2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Hogyan képzeli el magát nyugdíjasként egy alsós kisgyerek?
2017.04.27
Nyugdíj
1952
.
Vannak gyerekek, akik már egészen fiatalon tudják a választ arra a kérdésre, hogy mivel foglalkoznak majd felnőtt korukban, milyen házban töltik mindennapjaikat, sőt sokan már leendő családjukról is órákat tudnak mesélni. De vajon milyen jövőt képzelnek maguknak az aktív évek után, amikor már nyugdíjasként, nagyszülőként élnek? Erre a kérdésre keresi a választ az OTP Nyugdíjpénztár a legújabb, kisiskolásoknak elindított pályázatán.

A hazai nyugdíjpénztárak legnagyobb szereplőjeként az OTP Nyugdíjpénztár nemcsak támogatni szeretné a pályázatra nevező általános iskolákat és azok alsó tagozatos diákjait, de egy fontos párbeszéd elindítását is célul tűzte ki a fiatal generáció és tanáraik, családjuk között. Horpácsi Krisztina, az OTP Nyugdíjpénztár főosztályvezetője szerint az öngondoskodás olyan fontos téma hazánkban, amiről már a legfiatalabbaknak is hallaniuk kell:

Hiszünk benne, hogy a pénzügyi tudatosságot, a takarékoskodásra, megfelelő gazdálkodásra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, ezért érdemes már gyerekkorban megmutatni a fiataloknak, hogy nemcsak egy biciklire vagy telefonra lehet félretenni, de olyan nagy célokra is, mint a Boldog nyugdíjaskor. Szándékaink szerint ez a rajzpályázat csak a kezdete egy, a gyerekek és környezetük közötti párbeszédnek, melynek segítségével már a legfiatalabb korosztály is megértheti, hogy mit is jelent az öngondoskodás.

A rajzpályázat témája az ideális nyugdíjas kor, vagyis az ifjú pályázóknak arra a kérdésre kell választ adniuk saját készítésű pályaműveikkel, hogy miként képzelik el magukat idős korukban, nagyszülőként. A pályázat két korcsoportjában (1-2. osztály és 3-4. osztály) összesen 50 nyertes részesül díjazásban, egyenként 15 000 Ft értékű ajándékutalványt kapnak, amelyet egy írószer áruházlánc üzleteiben válthatnak be. Azt az intézményt, amelyből a legtöbb pályamű érkezik, 100 000 Ft értékű utalvánnyal díjazza az OTP Nyugdíjpénztár. A pályaműveket 2017. június 16-ig várja a pénztár, az eredményhirdetésre 2017. július 12-én kerül sor.

Az érdeklődők további részleteket a pályázatról és a jelentkezési feltételekről a https://www.otppenztarak.hu/hu/rajzpalyazat.html oldalon találhatnak.
Forrás: Café PR