2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Hírböngésző
Keresés
3. oldal / összesen: 492
..
A korábbi alkalmazottakból kerül ki a katások harmada
Jelenleg Magyarországon több mint 430 ezer vállalkozás a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), vagy a kisvállalati adó (kiva) szerint adózik, ezért a héten összeülő, negyedik Adó-Tanácskozás fókuszában a két legnépszerűbb hazai adófajta áll.
..
A fővárosból az agglomerációba költöznek a budapestiek
Ismét egyre többen költöznek ki Budapestről, így az agglomerációban szinte mindenütt nő, a fővárosban pedig csökken a népesség - közölte az Otthon Centrum.
..
Erősíti fellépését az adóelkerülések kiszűrése érdekében az adóhatóság
Erősíti fellépését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adóelkerülések feltárása, illetve az adókijátszásra specializálódott társaságok kiszűrése érdekében - ismertette az idei évre tervezett ellenőrzései kapcsán az adóhatóság.
..
Óriási az igény a nyugdíjasok foglalkoztatására
Óriási az igény a nyugdíjasok foglalkoztatására, de jobb tájékoztatásra volna szükség ahhoz, hogy a munkaadók és a munkavállalók megtalálják egymást - mondta Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke.
..
Nyugodtan bejelentheti, ha visszaélést tapasztal szervezeténél
Néhány hónapon belül kötelező lesz az etikai bejelentő rendszer kialakítása minden ötvennél több főt foglalkoztató vállalkozás számára – hívták fel rá a figyelmet az EY szakértői. A közérdekű bejelentők megóvása érdekében ugyanis az eddiginél is szigorúbb kereteket vezet be egy új, európai uniós irányelv, amit 2021. decemberéig a magyar jogrendszerbe is át kell ültetni.
..
Az elemzők szerint stabilizálódik a munkaerőpiac
A foglalkoztatás stagnálására számítanak a következő időszakban az elemzők, akik szerint stabilizálódik a munkaerőpiac.
..
Új, multinacionális vállalat választotta Magyarországot
A Gi Grouphoz tartozó, toborzással, kiválasztással, valamint tanácsadással foglalkozó Wyser belépett a magyarországi piacra. A nemzetközi cég kifejezetten a hazai közép- és felsővezetőkre fókuszál. A cégcsoport tavaly előtt a Grafton Recruitment felvásárlásával tett komoly lépést a magyar terjeszkedés felé.
..
A rideg piacon sem fázott meg az OTP Egészségpénztár
A tavalyi év folyamán kifizetődőtek az OTP Egészségpénztár erőfeszítései a fejlesztések, valamint az új szolgáltatások bevezetése terén, hiszen a pénztár történetének egyik legsikeresebb időszaka volt 2019. A befizetések összege még a munkáltatói befizetések visszaesése ellenére is 2,6 százalékkal növekedett, míg a kifizetések összege több mint 5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi összeget. A kifizetések növekedésében egyre nagyobb szerepet játszanak az egészségügyi ellátások és szűrések, a lakáshitel támogatása valamint gyermek születéséhez és neveléséhez kötődő ellátások is. Vagyis az OTP Egészségpénztár valóban egészséges.
..
Márciustól drágulnak a változó kamatú lakáshitelek
Február 26-án 0,75 százalékra emelkedett a 12 havi BUBOR, ami sok százezer lakáshiteles havi törlesztőjét emelheti meg 1-2 ezer forinttal, mivel a változó kamatozású hitelek kamatának megállapításakor gyakran ezt tekintik referenciának - hívja fel a figyelmet a Bankmonitor.hu.
..
Minden második magyar cég igénybe vesz külső segítséget kintlévőségei kezelésére
Minden második magyar cég igénybe vesz külső segítséget kintlévőségei kezelésére az EOS csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint.
..
Milliós károkat okoznak a cégeknek a kiberincidensek egy felmérés szerint
Csaknem másfélszeresére emelkedett az elmúlt két évben a vállalatokat érintő kiberincidensek száma, a mintegy ezer megkérdezett informatikai és IT biztonsági szakember szerint a cégekre a legnagyobb fenyegetést saját gondatlan alkalmazottaik jelentik - hívta fel a figyelmet az amerikai Ponemon Intézet globális felmérése alapján a Panda Security.
..
Európában a magyarok a legkevésbé eladósodottak jövedelmükhöz képest egy felmérés szerint
A magyar lakosság a jövedelemhez viszonyított teljes adóssága a legalacsonyabb Európában, de így is gyakran nehézséget jelent a számlák befizetése - derült ki az Intrum követeléskezelő európai felméréséből.
..
A fokozott stresszt és a tisztázatlan munkaköröket kerülik a leginkább a munkavállalók
A jó munkahely legfontosabb ismérvei között szerepelnek a bizalmi munkatársi kapcsolatok, a pontosan tisztázott feladatkörök, az ezzel kapcsolatos hatékony kommunikáció, valamint a folyamatos, pontos visszajelzés az elvégzett munkára – derül ki a Profession.hu állásportál friss, ezer fős mintán alapuló reprezentatív felméréséből. Emellett a válaszok alapján megállapítható, hogy a munkavállalók fokozottan tartanak a munkahelyi stressztől és kerülik az ebben bővelkedő munkaköröket.
3. oldal / összesen: 492