2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Oktatás
Keresés
3. oldal / összesen: 46
..
Továbbra is előny a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételi eljárás során
Azok a diákok, akik most jelentkeznek a felsőoktatásba, és már rendelkeznek nyelvvizsgával, továbbra is előnyt élveznek a felvételi eljárás során, ezért a tudásért jelentős többletpont jár majd - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.
..
A HÖOK üdvözli a kormány döntését a kötelező nyelvvizsga-követelmény eltörléséről
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli a kormány döntését a kötelező nyelvvizsga-követelmény eltörléséről, a hallgatói szervezet egyúttal a nyelvtanulás fontosságára hívja fel a figyelmet.
..
Eddig már több mint 400 ezer diák élt hallgatói kölcsönnel
Eddig már több mint 400 ezer diák élt a hallgatói hitelezés nyújtotta lehetőségekkel - közölte a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel. Felhívták a figyelmet arra: azok a diákok, akik november 15-ig igénylik a szabad felhasználású diákhitelt, az egész félévre szóló támogatást megkaphatják.
..
Átlagosan 30 százalékos béremelés várható a szakképzésben dolgozó pedagógusoknál
Az Országgyűlés elé benyújtott törvénytervezet szerint 2020 júliusától átlagosan 30 százalékos béremelés várható a szakképzésben dolgozó pedagógusoknál, amire a kormány évi 35 milliárd forint többlettámogatást biztosít - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden.
..
Jövőre az EU több mint 3 milliárd eurót fordít az Erasmus+ programra
Jövőre az Európai Unió több mint 3 milliárd eurót fektet be az Erasmus+ programba - jelentette be Navracsics Tibor az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa Brüsszelben, miután Európai Bizottság kedden közzétette az Erasmus+ programra vonatkozó 2020-as pályázati felhívását.
..
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségikre
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal.
..
Idén száz magyar középiskolás viheti sikerre saját startup-ötletét
Minden eddiginél több, összesen 100 hazai középiskolás részvételével folytatódik idén a uSchool oktatási program, stratégiai partnerségben a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarával. Az együttműködés keretében megvalósuló hat vállalkozói klub segítségével a diákok megismerhetik, miként juttathatnak el egy ötletet a megvalósításig. A jövő startuperei többek közt a fenntarthatóság, a digitális egészségügy, a robotika és a mesterséges intelligencia területén alkothatnak maradandót. A fiatalokat egy hetvenfős szakértői mentorcsapat segíti céljaik elérésében. A program fővédnöke Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.
..
Duális képzést indít a MOL Petrolkémia
Szeptembertől a MOL Petrolkémia Zrt.elindítja a duális szakképzést a vegyésztechnikus valamint a villanyszerelő tanulók gyakorlati oktatására. A duális képzésben résztvevő villanyszerelő tanulók szeptembertől az elméleti ismereteket a Szerencsi Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Szakközépiskola és Szakgimnáziumában, a vegyésztechnikus tanulók pedig a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumbansajátítják el, a gyakorlati képzéshez pedig a MOL Petrolkémia biztosítja a feltételeket.
..
Amit az iskolában nem tanítanak: üzleti ismeretek gyerekeknek
Sokan úgy vélik, hogy a magyar oktatási rendszer nem készít fel kellőképpen az életre, a kémia és a biológia mellett hasznos lenne, ha némi üzleti ismeret is ragadna a gyerekekre. Ha az iskolában nem is, egy most induló tanfolyamon akár már általános iskolások is saját nyelvükön tanulhatnak bankolásról, jogról vagy épp marketingről.
..
Online is igényelhető a diákhitel
A Diákhitel Központ Zrt. bevezeti az elektronikus aláírással történő szerződéskötést, így szerdától online is igényelhető a diákhitel - jelentette be Bugár Csaba, a társaság vezérigazgatója szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón.
..
A kormány támogatja képzőhelyek létesítését
A kormány nem zár be egyetemet, hanem képzőhelyek létesítését támogatja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári kampuszának fejlesztéséről szóló projekt nyitó rendezvényén.
..
Cél a műszaki területen tanuló nők arányának növelése
A magyar felsőoktatásban tanuló nők 53 százalékos aránya megfelel a nyugat-európai átlagnak, műszaki területen viszont elmaradás tapasztalható, a cél a mérnökképzésben részt vevő hölgyek arányának növelése - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára.
..
A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyvet a következő tanévtől
A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára.
3. oldal / összesen: 46