2024.05.04 | Szombat
Mónika, Flórián napja

Oktatás
Keresés
4. oldal / összesen: 46
..
Felsőoktatási duális képzések fejlesztésére indult pályázat
Felsőoktatási duális képzések fejlesztésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szociálismunkás- és a mérnöktanár-oktatás területén - jelentette be Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Palkovics László oktatási államtitkára csütörtökön Budapesten.
..
OH: a középiskolába jelentkezők közel 97 százaléka felvételt nyert
Az idei középfokú felvételik során a jelentkezők 96,9 százaléka (79 363 diák) felvételt nyert valamelyik középfokú oktatási intézménybe - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A diákokat a felvételi döntésről szerdáig értesítik az intézmények.
..
Tantárgyi keretek között nevelik majd pénzügyi tudatosságra a diákokat a szakgimnáziumok
Idén szeptembertől már minden szakgimnázium tantárgyi keretek között nevelheti diákjait pénzügyi tudatosságra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden, Budapesten a III. PénzSztár konferencián.
..
Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka
Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka a www.felvi.hu honlapon, április 20-tól minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet.
..
Palkovics: már látszanak az oktatás átalakításának eredményei
Az oktatási államtitkár szerint már látszanak az új típusú tanárképzés eredményei, egyre többen jelentkeznek osztatlan képzésre, és az elmúlt időszakban nőttek az egy tanulóra jutó abszolút források is. Palkovics László csütörtökön az Európai Bizottság 2017. évi országjelentésről rendezett budapesti konferenciájának panelbeszélgetésén a PISA-eredmények romlásával összefüggésben az egyes iskolatípusok erőteljes hatását emelte ki.
..
Csütörtökön és pénteken lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket
Csütörtökön és pénteken módosíthatják a tanulók a középfokú felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján jelentkezésüket - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A módosítás során új iskolát már nem lehet megjelölni.
..
A diákok több, mint 90 százaléka sikeresen helyezkedett el a diplomaszerzés után
Az elmúlt három évben az alap-, illetve mesterképzésen végzett hallgatók közel negyede vezetői pozícióban dolgozik, vagy saját vállalkozással rendelkezik – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) kutatásából, amely az intézmény hallgatóinak karrierútját vizsgálta. Az eredmények alapján a férfiak között több a vezető beosztásban dolgozó, és magasabb arányban indítanak saját vállalkozást is. A volt hallgatók közül szinte ugyanannyian találtak munkát hirdetés, mint személyes kapcsolat útján. A végzettek 20 százaléka vidéken, 2 százalékuk külföldön vállalt állást.
..
Diákhitel: február 15. az első igénylési határidő
Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban diákhitelben szeretne részesülni - közölte a Diákhitel Központ.
..
Január 20-ig lehet jelentkezni keresztféléves szakképzésekre
Január 20-ig lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre a helyi szakképzési centrumokban - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
..
Jelentősen nőhet a felsőoktatásban dolgozók bére
Januárban kerülhet ismét a kormány elé a felsőoktatásban dolgozók garantált illetményének növeléséről szóló javaslat, amelynek értelmében akár 45-50 százalékkal emelkedhetnek a bérek - közölte Palkovics László oktatási államtitkár szerdán Budapesten, sajtóbeszélgetésen.
..
Jövőre tovább emelkednek a bérek a felsőoktatásban, bevált a kancellári rendszer
Az idei növekedés után jövőre tovább emelkednek a bérek a felsőoktatásban - mondta Palkovics László oktatási államtitkár szerdán, budapesti sajtótájékoztatón. Kitért arra is, hogy a kancellári rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket és zajlik a PPP-konstrukciók kiváltása is.
..
A kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne
Bevezetése esetén a kötelező gimnáziumi felvételi a minőség biztosítéka lenne - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
..
A hallgatók többségének a saját vállalkozás a legvonzóbb jövőkép
A végzős hallgatók ötöde külföldre menne dolgozni, míg az itthon maradók töredéke vállalna vidéken munkát – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Karrierterv kutatásából. A megkérdezett egyetemisták többsége a saját vállalkozás létrehozását tartja a legvonzóbb jövőképnek. A tanulók számára az életben a legfontosabb értékeknek a jó anyagi körülmények, a családi élet, a szakmai karrier és megbecsültség számítanak. A tanulmányaik előrehaladtával Budapest népszerűsége egyre növekszik, a külföldi munkalehetőségek pedig egyre kevésbé vonzók a hallgatók körében.
4. oldal / összesen: 46