2024.04.23 | Kedd
Béla napja

Kormány
Keresés
3. oldal / összesen: 115
..
Csütörtöktől adhatók be a támogatási kérelmek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira
Mától adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira, a két program több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Kiemelten kezelik a kkv-k megerősítését
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kiemelten kezeli a kis- és középvállalkozások (kkv) megerősítését - hangsúlyozta Szepesi Balázs, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán a Magyar Kereskedelmi és Ipakamara, a tárca, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány konzorciumi együttműködésében megvalósuló Országos Vállalkozói Mentorprogram személyes vállalkozói alprojektjének rendezvényén, Budapesten.
..
Az adóegyszerűsítés mellett az egészségügy potyautasait is kiszűri az új járulék-törvény
Ha az Országgyűlés elfogadja az új társadalombiztosítási törvényt, akkor jövőre az adminisztrációs terhek jelentős csökkentésén túl az egészségügy potyautasait automatikusan kiszűri a törvény rendelkezései alapján felálló új rendszer - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).
..
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért demonstráltak pedagógusok Budapesten
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért tartott demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szakszervezet támogatásával.
..
A rezsicsökkentéssel 1700 milliárd forintot takarítottak meg a magyar családok 2012 óta
A kormány által végrehajtott rezsicsökkentésnek köszönhetően már mintegy 1700 milliárd forintot takarítottak meg a magyar családok, és az elmúlt hét évben kevesebb mint a felére csökkent a háztartások összes közműtartozása - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.
..
27 közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádió részesül összesen 76 millió forint támogatásban
Huszonhét közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádió részesül összesen 76 millió forint támogatásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok gyártását támogató pályázatán - közölte NMHH.
..
Az adócsökkentéseknek köszönhetően Magyarország harminc helyezést lépett előre a Világbank adózást értékelő listáján
Harminc helyezéssel előrébb lépett Magyarország a Világbank Paying Taxes rangsorában a tavaly közzétetthez képest, így az 56. helyen áll. Az előrelépés döntően a kormány adócsökkentő politikájának, az adminisztrációs terhek jelentős mérséklésének és az adóhivatal egyre hatékonyabb ellenőrzési gyakorlatának köszönhető.
..
Csaknem 10 milliárd forint támogatást kaptak alapkutatási projektek
Több mint 270 kutató, kutatócsoport csaknem 10 milliárd forint támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett alapkutatási témapályázatokon - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.
..
Jelentős támogatásokat kapnak az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik
Jelentős támogatásokat kapnak az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és családjaik a kormány új intézkedéscsomagjával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
Közreműködőket keres az adóhatóság
Közreműködőket keres az adóhatóság: a vállalkozások és a kereskedők egy egyszerű regisztrációval bekerülhetnek abba a nyilvántartásba, ahonnan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiválasztja a végrehajtási eljárásaiban közreműködő szervezeteket, kereskedőket - közölte a NAV.
..
Átlagosan harminc százalékkal nő a bölcsődei szakdolgozók bére 2021-re
Átlagosan harminc százalékkal nő minden bölcsődei szakdolgozó bére 2021-re - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
A következő két évben is robusztus növekedés várható a magyar gazdaságban
A magyar gazdaság növekedése a valamelyes lassulás ellenére a következő két évben is várhatóan robusztus ütemű marad - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban ismertetett éves adósprofil-jelentésében.
..
Újabb 12 milliárd a kistelepüléseknek a Magyar falu program keretében
Több mint 1500 kistelepülési pályázat kapott összesen mintegy 12 milliárd forintot a közelmúltban a Magyar falu program öt pályázati kiírása keretében - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
3. oldal / összesen: 115