2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Kormány
Keresés
2. oldal / összesen: 115
..
Az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza kiva bevétele
A kisvállalati adó (kiva) amellett, hogy az Európai Unió egyik legversenyképesebb adófajtája, még a költségvetési bevételekre is jótékonyan hat.
..
Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről
Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
Már a januári fizetés is több lehet, ha időben nyilatkoznak az adókedvezményekről
Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni az adókedvezményeket, pedig az időben leadott nyilatkozatok nemcsak magasabb fizetést, hanem lényegesen kevesebb adminisztrációt is jelentenek - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM).
..
Élettársak is igényelhetnek családtámogatásokat
Élettársak is igényelhetnek állami családtámogatást, például családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a különbség a házastársakhoz képest az, hogy csak a meglévő gyermekek után vehetik igénybe - mondta Toldi Judit közjegyző.
..
Szja-bevallás: már minden információ elérhető a NAV honlapján
Elindult az idei e-szja rendszer, már minden aktuális bevallási információ fenn van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.
..
Tovább egyszerűsödik több, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés
Tovább egyszerűsödik mintegy hétszáz, az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő ügyintézés a tavaly decemberben elfogadott törvénymódosítással és a Kormányablak-mobilalkalmazás bevezetésével - közölte a Miniszterelnökség.
..
Egyre több a tanuló vagy dolgozó fiatal Magyarországon
Magyarországon egyre több a tanuló vagy dolgozó fiatal, a javulás mértéke jóval meghaladja az EU-átlag javulását - közölte Rétvári Bence, a KDNP alelnöke az Eurostat adataira utalva.
..
Már 100 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv támogatásait
Már közel 100 ezer család igényelte a júliusban indult Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben az MTI-t pénteken. Az intézkedések közül a babaváró kölcsön és a nagycsaládosok autóvásárlási programja a legnépszerűbb, de sokan élnek az otthonteremtést segítő kedvezményekkel is. Január 1-jén két új elemmel bővül az akcióterv: életbe lép a nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. A kormány a családtámogatások további bővítését tervezi.
..
Jelentős támogatásokat nyújtanak az 1-es típusú diabétesszel élőknek
Jelentős támogatást nyújt a kormány januártól az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak és a felnőtteknek egyaránt - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
A magyar családok védelmét és Magyarország biztonságát szolgáló javaslatokat fogadott el a parlament
A kormány javaslatára a magyar gazdaság és a magyar családok védelmét, illetve Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatokat fogadott el a parlament - mondta Hollik István kormányszóvivő.
..
Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás
Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.
..
Kalkulátor segít az evásoknak új adónemet választani
Január 1-jén megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó - közismertebb nevén eva -, a vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról, hogy milyen adónemre tér át a határidő lejárta után. Az adózási formák közötti választást kalkulátor segíti - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Kevesebbet késnek a számlák kifizetésével a magyar vállalkozások
Jelentősen csökkentek a számottevő késések a számlák kifizetésénél az idei első három negyedévben, a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 52, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a Bisnode Magyarország negyedéves elemzése alapján.
2. oldal / összesen: 115