2024.05.03 | Péntek
Tímea, Irma napja

Kormány
Keresés
4. oldal / összesen: 115
Egy hét maradt a csoportos társasági adózás választására
November 20-ig jelentkezhetnek be a csoportos társasági adózásra az adóhatóságnál azok a társaságok, amelyek 2020-tól így kívánnak adózni, kihasználva az ebben rejlő költség- és adómegtakarítási lehetőségeket.
..
A kormány már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén
Már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén a kormány, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a fiatalok életkezdését, a családalapítást és a gyerekvállalást - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.
..
Megteremtik a munkavállalók védelmét a nagyszülői gyedet igénybe vevőknek
Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevőknek a munka törvénykönyvének módosításával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
..
Megfelelő uniós költségvetés szükséges a generációváltás biztosításához a mezőgazdaságban
Megfelelő költségvetésnek kell rendelkezésre állnia a Közös agrárpolitikában (Kap) a 2021-2027-es időszakra ahhoz, hogy a mezőgazdaságban biztosítani lehessen a generációváltáshoz nyújtott érdemi támogatás finanszírozási feltételeit - mutat rá az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) mezőgazdaság, vidékfejlesztés és környezetvédelem (NAT) szekciójának októberben elfogadott jelentése.
..
Az innováció, a kutatás és a logisztika területén születtek új magyar-kínai megállapodások Pekingben
Magyarország és Kína a befektetések, a kínai vállalatok magyarországi megjelenése, a közlekedés, az oktatás-kutatás, a pénzügy és a kultúra területeken folyó együttműködés további erősítését szolgáló eredményekről számolt be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Pekingben, az újabb együttműködési megállapodások aláírása alkalmából.
..
újabb 2,4 milliárd forint támogatás a kisvállalkozások munkahelyteremtésére
Mintegy 150 vállalkozás összesen 2,4 milliárd forint támogatást nyert el a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtését segítő programban, ez 3000 munkahely létrehozásához vagy megőrzéséhez járul hozzá - jelentette be Varga Mihály.
..
A támogatások hatékonyabb elosztását ígéri az új kis- és középvállalkozói stratégia
Hatékonyabbá teszi a magyar tulajdonú cégek megerősítését szolgáló források felhasználását a kormány új kis- és középvállalkozói (kkv) stratégiája - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
..
Elnyerte végső formáját az online számla rendszer
Elnyerte végső formáját az online számla rendszer, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) valós idejű számlaadat-szolgáltatás támogatására fejlesztett rendszere, a 2.0 verziószámot viselő csomag jelentős változásokat hoz - hívja fel a figyelmet a Deloitte.
..
Május 21-ig kell kiegészíteni a plusz jövedelmekkel a NAV által készített szja-bevallást
Május 21-ig kell kiegészíteni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallást azoknak, akik olyan plusz jövedelemmel rendelkeztek tavaly, amelyet a tervezet nem tartalmaz. A magánszemélytől ajándékba kapott vagyontárgyak, szolgáltatások adómentesek, ezért azt a bevallásban sem kell szerepeltetni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
..
Elfogadta a parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását
Elfogadta a parlament a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását, a változásokkal még rugalmasabbá, változatosabbá válik a szakgimnáziumi képzés rendszere, bővül a választható tanulási lehetőségek köre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Tállai: több mint 70 ezer cégnek lenne érdemes kivára váltania
Jövőre több mint 70 ezer vállalkozás spórolhat meg jelentős közterhet a kisvállalati adóra (kiva) váltással az adóhatóság számításai szerint, erről az érintetteket tájékoztatják is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
..
December 20-ig kell eleget tenni az adófeltöltési kötelezettségnek
Azoknak az adózó cégeknek, amelyeknél a naptári évvel megegyezik az üzleti év, december 20-ig kell kiegészíteniük és bevallaniuk többek között a társasági adó, az innovációs járulék, valamint a helyi iparűzési adó előlegét is - hívta fel a figyelmet a BDO Magyarország adótanácsadó és könyvvizsgáló cég.
..
A NAV internetes oldalán nyújt segítséget a biztonságos internetes vásárláshoz
A biztonságos internetes vásárláshoz nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának új információs felülete, amelyen egyebek mellett a külföldről rendelt áruk esetében fizetendő vámokról és egyéb közterhekről tájékozódhatnak a vásárlók - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
4. oldal / összesen: 115