2019.11.21 | Csütörtök
Olivér napja

Bank
Keresés
2. oldal / összesen: 45
..
Fizioterápiás kezelésekre is egyre többet költünk
Az előző évhez képest mintegy 8 százalékkal többet, közel 71 millió forintot költöttek fizioterápiás szolgáltatásokra 2016-ban az OTP Egészségpénztár tagjai – derült ki a pénztár a Fizioterápia Világnapja alkalmából készített elemzéséből. A 2015-ös évhez képest az átlagos számlaérték, valamint az igénybe vett szolgáltatások száma is nőtt.
..
Simple: mobilfizetés mindenkinek
Az OTP Bank a mobilfizetési piacon elsőként mutatta be legújabb digitális fejlesztését: a Simple kártya segítségével szeptembertől bármely bank ügyfele számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetés élménye. A most bejelentett megoldás a hazai készpénzmentes fizetés fejlődésének újabb jelentős mérföldköve.
..
Mobilfizetési szolgáltatást indított az OTP Bank
Az OTP Bank újabb mérföldkőhöz érkezett a digitális fejlesztések terén, a mai napon elindította érintéses mobilfizetési megoldását. A mobilfizetés területén folyamatos fejlesztéseket hajt végre a hitelintézet, június elején már megújult a Simple alkalmazás, az új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás bevezetése pedig ennek a folyamatnak egy újabb lépése.
..
2019. július 1-jétől bevezetik az azonnali fizetések rendszerét
Két év múlva jelentős változások lesznek a magyar pénzügyi rendszerben, 2019. július 1-jétől a tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét, a hét minden napjának 24 órájában minden 10 millió forint alatti belföldi egyedi forint átutalásnak maximum 5 másodpercen meg kell valósulnia - mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója.
..
Utolsó felszólítás – Van, akinek több mint 100 000 forint pihen a kártyáján
Hajráznak májusban az OTP SZÉP kártyások, hiszen naponta átlagosan mintegy 30 millió forintnyi juttatást költenek lejáró egyenlegükből. Sokan még így is az utolsó pillanatra hagyták juttatásaik felhasználását, több mint 2200 kártyabirtokosnak maradt még 100 000 forintnál is több a plasztikján.
..
Júniustól pályázhatnak a bankok a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek nyújtására
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa meghatározta a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek főbb jellemzőit, e szerint a kamatfelár nem haladhatja meg a 350 bázispontot, a folyósításig felmerülő díjak és költségek maximáltak, a törlesztés annuitásos, 3, 5 vagy 10 éves kamatperiódussal, vagy a maximum 30 éves futamidő végéig fix kamat alkalmazható. A minősítés elnyerésére június 1-jétől pályázhatnak a bankok - jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Tovább gazdagodtak a háztartások az első negyedévben
Március végére 45 082 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi eszközeinek állománya, ami 575 milliárd forinttal több a tavaly év véginél és 3267 milliárddal az egy évvel azelőttinél. A háztartások kötelezettségei 122 milliárd forint csökkenéssel 8517 milliárd forintra estek, de 25 milliárddal meghaladták a tavaly március végit. A háztartások nettó pénzügyi vagyona így 697 milliárddal gyarapodott az első negyedévben, és 3242 milliárddal az elmúlt egy év alatt - ez derül ki a háztartások pénzügyi számláinak előzetes negyedévi adataiból, amelyek szerdától olvashatók a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.
..
Tavaly az újonnan folyósított személyi kölcsönök 36 százalékát az OTP nyújtotta
Szinte robbanásszerű, 60 százalékos volt a növekedés a személyi hitelek piacán tavaly; az OTP Banknál 2016-ban több mint százezer személyi kölcsön igénylést rögzítettek, az országban újonnan folyósított személyi kölcsönök 36 százalékát az OTP nyújtotta - mondta Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.
..
A magyarok fele egészségügyi analfabéta
Minden második embernek gondot okoz, hogy az egészségére vonatkozó információkhoz hozzájusson, azokat feldolgozza, ezt követően pedig helyes döntéseket hozzon a saját egészségével kapcsolatban a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. kutatása szerint. Az OTP Egészségpénztár az egészségügy világnapja alkalmából most arra szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy érdemes felkészülni a váratlan egészségügyi helyzetekre.
..
Megkezdődik az azonnali fizetési rendszer létrehozása
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatósága döntött arról, hogy a jegybank tulajdonában álló GIRO Zrt. fogja létrehozni az azonnali fizetési rendszer központi infrastruktúráját; 2019 közepére valósul meg az a pénzforgalmi alaprendszer, amelyhez csatlakozva a magyarországi pénzforgalmi szolgáltatók képesek lesznek azonnali fizetési szolgáltatást nyújtani ügyfeleiknek.
..
A bankoknak üzleti érdekből is nyitniuk kellene a speciális igényű ügyfelek felé
A bankoknak, a pénzintézeteknek jól felfogott üzleti érdekükből is nyitni kellene a speciális igényű ügyfelek felé, ugyanis mintegy 500 ezer ember él Magyarországon valamilyen fogyatékkal - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője a jegybank által kiadott esélyegyenlőségi ajánlásról.
..
Egyre szélesebben mosolyognak az OTP Egészségpénztár tagjai
Az előző évhez képest mintegy 7,2 százalékkal többet, több mint egymilliárd forintot költöttek fogorvosi szolgáltatásokra 2016-ban az OTP Egészségpénztár tagjai – derült ki a pénztár tavalyi eredményeiből. A tagoknak volt miből költeni, hiszen rekord összegű, több mint 4,1 milliárd forintnyi egyéni, és 6,3 milliárd forint munkáltatói befizetés érkezett tavaly a hazai piac legnagyobb szereplőjéhez.
..
A növekedési hitelprogramban csaknem 40 ezer vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz
A növekedési hitelprogram három szakaszában, 2013 júniusa óta, 38 086 vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz 2652 milliárd forint összegben - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2. oldal / összesen: 45