2024.04.18 | Csütörtök
Andrea, Ilma napja

Egyéb hírek
Keresés
3. oldal / összesen: 94
..
Több száz hazai webshop követhet el jogsértést
Nehezen tudnak megfelelni a jogszabályoknak, gyakran milliós büntetéseket kockáztatnak hazai online üzletek százai – hangzott el az EY konferenciáján. Egy hamarosan életbe lépő uniós direktíva további kihívás elé állíthatja az e-kereskedelmi szektor szereplőit.
..
Alig háromezer forintot költenek egy alkalommal a vendégek az éttermekben egy felmérés szerint
Az idén egy éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szánnak a magyar vendégek fejenként, a hely kiválasztása előtt 72 százalékuk az interneten is tájékozódik, 60 százalékuk azonban ismerősei ajánlását tartja döntőnek.
..
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lép fel Magyarország
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lehet fellépni, Magyarország az elmúlt években uniós szinten is példaértékű intézkedéseket tett, és a kitűzött célok felé eredményesen, következetesen halad - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
..
Otthon Centrum: jövőre további áremelkedés várható az újlakás-piacon
Jövőre az újépítésű lakások piacán további áremelkedés várható, részben az 5 százalékos áfakulcs kivezetése, továbbá a szűkülő kínálat és az emelkedő építőipari árak miatt - közölte az Otthon Centrum.
..
Csaknem minden előfizető számára elérhető lesz az egy gigabites sávszélesség 2030 végére
Minden közintézmény és a háztartások több mint háromnegyede számára elérhető lesz 2025 végére az egy gigabites sávszélesség, amit 2030 végéig hozzáférhetővé tesznek a háztartások döntő többségénél - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten, a T-Systems Magyarország Symposium 2019 elnevezésű konferenciáján.
..
Rekordnövekedés a harmadik negyedévben az európai okostelefon eladásokban
Történetének a legnagyobb, 8 százalékos harmadik negyedévi forgalomnövekedését érte el az európai okostelefon piac a Canalys piackutató cég felmérése alapján.
..
Akkor is el lehet állni az online vásárlástól, ha nem tetszik a termék
Abban az esetben is el lehet állni egy online vásárlástól, ha nem tetszik a termék - mondta Böröcz Helga közjegyző.
..
A középiskolások az internetről, a kisebbek otthon tájékozódnak a pénz kezeléséről egy felmérés szerint
A középiskolai és általános iskolai pedagógusok 76 százaléka úgy látja, hogy a gyerekek nem osztják be jól pénzüket, ugyanakkor 97 százalékuk úgy véli, a pénzkezelés az iskolában is tanítható - közölte a K&H felmérése alapján. A középiskolások főként az internetről, az általános iskolások pedig inkább otthon szerzenek ismereteket a pénzkezelésről.
..
Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést
Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértését az elmúlt években - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.
..
A magyar fiatalok negyede szándékosan tölt le illegális tartalmat a netről
A 15-24 éves magyar fiatalok negyede legalább egyszer szándékosan használt illegális online forrásokat az elmúlt évben, hogy hozzáférjen digitális tartalmakhoz, 15 százalékuk pedig vásárolt is hamis terméket az interneten - derült ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből, amelynek összefoglalóját a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) juttata el.
..
Fokozottan ellenőrzik a webáruházakat az év végi ünnepi időszakban
Fokozottan ellenőrzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az online áruházakat az év végi ünnepi időszakban, a kiemelt vizsgálatok már november elején elkezdődtek - mondta Cseresnyés Péter, a tárca államtitkára.
..
Folytatódott a lakásárak emelkedése az első fél évben
Tovább folytatódott a lakásárak emelkedése az idei első fél évben, a kereslet továbbra is erős marad - ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, novemberi lakáspiaci jelentéséből, amelyet hétfőn mutattak be.
..
Országszerte 410 akcióval hívják fel a figyelmet a héten a hulladék csökkentésére
Közel duplájára nőtt - a tavalyi 226-ról idén 410-re - az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő akciók száma - jelentette be hétfőn Boros Anita az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.
3. oldal / összesen: 94