2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

Utazás
Keresés
1. oldal / összesen: 45
..
Elutasíthatja a kárigényt a biztosító utazásra nem ajánlott országban
Amikor egy országot vagy azon belül egy régiót utazásra nem ajánlottnak minősítenek, a későbbi utazásoknál az ott történt kárra a biztosító elutasíthatja a kártérítést - mondta Szatmári-Margitai Gergely ügyvéd.
..
Január 31-én 2,5 millió, éves autópálya-matrica jár le
Január 31-én 2,5 millió, éves autópálya-matrica jár le, így a hónap végi vásárlási tumultus elkerülése érdekében arra kéri az autósokat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), hogy mielőbb váltsák meg a 2020-ra szóló megyei és országos úthasználati jogosultságokat - mondta Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója.
..
Idén is jár a kormányzati támogatás fiataloknak a jogosítvány megszerzéséhez
Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok a jogosítványukhoz megszerzéséhez - közölte Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
A Suzuki négy éve vezeti a magyarországi újautó-eladási listát
Sorozatban negyedszer végzett az első helyen a Magyar Suzuki Magyarországon 2019-ben, 25 766 regisztrált személygépkocsival 16,32 százalékos részesedést ért el a magyar személyautó-piacon - közölte a társaság.
..
Szerdától nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya
A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
..
Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítása
Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszán lévő megállók felújítása, miután szerdán aláírták az erről szóló szerződést - közölte a BKV Zrt.
..
Még mintegy 50 ezer autós válthat kötelezőt a héten
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) váltani szándékozó autósoknak legkésőbb november 29-ig kell eljuttatniuk biztosítójukhoz szerződésük személyes vagy levélben történő felmondását, mivel a december 1-jei határidő idén vasárnapra esik - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
..
Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban októberben
Bővült az Európai Unió autópiaca októberben. Szinte minden nagy tagállamban nőtt a forgalomba helyezett új gépkocsik száma a múlt hónapban.
..
2020-tól jelentősen javulhat Kecskemét elérhetősége
Várhatóan 2020 második negyedévétől jelentősen javulhat Kecskemét elérhetősége és a város déli, ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is az M5-ös autópályán végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
..
Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone
Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone Magyarország, együttműködve az AImotive és a HERE Technologies céggel.
..
Húszmilliárd forintért 352 új buszt vásárol a Volánbusz
Több mint 20 milliárd forint értékben 352 új autóbusz megvásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft.
..
Közúti ellenőrzések a téli közlekedésbiztonság javításáért
Novemberben közúti ellenőrzéssel és tájékoztatással, felvilágosítással segíti a téli közlekedésre való felkészülést az Innovációs és Technológiai Minisztérium - közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
..
A Lufthansa 1300 járatot törölt a légiutas-kísérők csütörtökre és péntekre bejelentett sztrájkja miatt
A Lufthansa 1300 járatot törölt a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) csütörtökre és péntekre bejelentett sztrájkja miatt. Több budapesti járatot is töröltek.
1. oldal / összesen: 45