2024.06.09 | Vasárnap
Félix napja

Utazás
Keresés
6. oldal / összesen: 45
..
A parkolóhelyek fásításáról és a parkolókban elektromos autótöltők felállításáról döntött a kormány
Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet módosítása értelmében a felszíni parkolóhelyeket fásítani kell, az újonnan létesített, illetve már meglévő parkolóhelyeken pedig elektromos gépjármű töltőállomásokat kell kiépíteni.
..
Már büntethetik azokat az autósokat, akik tavalyi matricával hajtanak fel az autópályára
Hétfő nulla órától már jó esélyük van az autósoknak arra, hogy megbüntetik őket, ha fizetős útszakaszokra tévednek anélkül, hogy megvették volna a 2016-ra érvényes új autópálya-matricájukat. A tavaly megváltott éves bérletek ugyanis idén január 31. éjfélig voltak érvényesek.
..
A kormány továbbra is biztosítja a 65 év felettiek ingyenes utazását
A kormány, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is biztosítja nemcsak a 65 éven felüliek, hanem a kedvezményes utazásra jogosultak teljes körének ingyenes utazását a tömegközlekedésben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Szállodaszövetség: ismét kétszámjegyű a növekedés a magyarországi szállodák forgalmában
Tavaly az év első 11 hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 10,8 százalékkal haladta meg az előző évit, csaknem 304 milliárd forintot tett ki, a bruttó szobaár-bevétele pedig 13,5 százalékkal, 176,6 milliárd forintra nőtt - egyebek között ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.
..
Január végéig érvényesek a tavalyi e-matricák
Január 31-ig érvényesek a tavaly megváltott éves országos és megyei autópálya matricák - mondta Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szóvivője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
..
Világgazdaság - Jelentősen nőttek az útdíjbevételek tavaly
Több mint 243 milliárd forint bevétel származott az útdíjakból tavaly, míg három éve még kevesebb mint 70 milliárd forint folyt be ebből a forrásból - írja a Világgazdaság a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. adataira hivatkozva csütörtöki számában.
..
Egyirányúsítják a Slachta Margit rakpartot
Támfalépítési munkák miatt hétfőtől egyirányú lesz a Slachta Margit rakpart Árpád híd környéki szakasza Óbuda felé - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ.
..
Akár 50 százalékkal is drágábbak a szilveszteri szállásajánlatok
Az év utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a magyarországi szállásadók; az óévbúcsúztatás idejére nagyrészt a 4 nap/3 éjszakás csomagajánlatokat keresték a vendégek, még úgy is, hogy ilyenkor átlagosan közel 50 százalékkal drágábbak a szállásajánlatok - egyebek között ez derült ki a Szallas.hu friss foglalási adataiból.
..
Elkészült a budai fonódó villamoshálózat
Elkészült a budai fonódó villamoshálózat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
..
Megkezdte az e-jegyrendszer tesztelését a BKK
A BKK-s dolgozói tesztkártyák kiosztásával megkezdődött az elektronikus jegyrendszer első próbaüzeme.
..
A jövő évi e-matricákat január 1-jétől lehet megvásárolni
A 2016-os évre vonatkozó éves országos jogosultságot és a megyei matricákat január 1-jén nulla órától lehet megváltani, de annak nem kell sietnie, akinek idei országos éves vagy megyei e-matricája van, mert ezek jövő január 31-éig érvényesek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.
..
A mai naptól hatályos az új vasúti és Volán-menetrend
Több menetrendi változással kell számolniuk az utasoknak a december 13-tól hatályos új vasúti és Volán-menetrend alapján, amely december 2016 december 10-éig marad érvényben.
..
Hatályba lép a Volán jövő évi menetrendje december 13-án
A Volán jövő évi menetrendje december 13-án lép hatályba, és 2016. december 10-ig marad érvényben, a társaságok 381 új járatot indítanak, 284-et leállítanak - közölte a Volán Egyesülés.
6. oldal / összesen: 45