2024.04.25 | Csütörtök
Márk napja

Munkahely
Keresés
3. oldal / összesen: 127
..
Különleges robotcella „áll munkába”
Februárban „áll munkába” a POLYTEC Komló Kft. új robotcellája, mely a régióban egyedülálló technológiai innovációnak számít. A gyártósoron tíz munkaállomáson zajlanak majd a munkafolyamatok, melyeket egytől egyig gépek végeznek. Az automatizáltságnak köszönhetően a komlói cég 5 éven belül mintegy 70%-os bővülést érhet el.
..
A Lidl Magyarország és az Aldi is emeli a dolgozók bérét az idén
A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot, az Aldi pedig 2,5 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - közölték a cégek.
..
Korlátokba ütközik a foglalkoztatottság további bővülése
A munkaerőpiac bővülése egyre inkább korlátokba ütközik. A közfoglalkoztatottak, a munkanélküliek, illetve az inaktívak további bevonásához elengedhetetlen a képzési lehetőségek bővítése, illetve a szakképzés további fejlesztése - állapították meg az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb adatokat kommentálva.
..
Meghaladja az 1200 forintot a fizikai dolgozók átlagos órabére
A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos órabére 1203 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ami 21 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában mért 993 forintos szintnél - derül ki a Trenkwalder és a BDO Magyarország MTI-hez eljuttatott közös közleményéből.
..
Hetvenmillió forintos befektetést kaphatnak magyar startupok
Hardver startupok számára indít közös akcelerációs programot a Tungsram és a Startup Campus, a legjobb projektek 70 millió forintos tőkebefektetést is kaphatnak.
..
Megállapodtak a bérfejlesztésről az Auchannál
Megállapodott a 2020-as béremelésről az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) - közölte az áruházlánc.
..
A munkahely elhelyezkedése a legfontosabb, amikor állást keresünk
Hogyan befolyásolja az álláskeresésünket és munkahely választásunkat a lakhelyünk? A Profession.hu friss felmérésének válaszadóinak 69,4 százalékával előfordult már, hogy csak azért nem jelentkeztek egy állásra, mert hosszú időt vett volna igénybe az ingázás a munkahely és az otthonuk között. Az állásportál most egy szerencsés álláskereső rezsijét és lakbérét egy teljes évre átvállalja egy budapesti új építésű társasházban, így segítve a könnyebb elhelyezkedést.
..
Rekordmagas volt a cégalapítások száma tavaly az építőiparban
Közel 6000 új induló céggel és folyamatosan növekedő termelési volumennel rendkívül erős évet zárt tavaly az építőipar, egy év alatt több mint 55 százalékkal több cég indult, mint amennyi megszűnt - derül ki az Opten közleményéből.
..
A vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábbak
A vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábban látják a globális növekedési kilátásokat a PwC globális felmérése szerint, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon mutatják be.
..
Egyre több szakmában lesz alapelvárás a coach végzettség
A vezetői, HR és a sales állásajánlatokban az angol nyelvtudás és a számítógépes ismeretek mellett gyakran megkövetelik már a coaching eszköztárban való jártasságot és szemléletet. A munkaerőpiaci helyzet és új vállalatvezetési irányzatok is erősítik azt a trendet, hogy a vezetőknek is változtatni kell vezetési stílust, amiben nagy mértékben segít a coaching szemlélet. Azonban ez a vállalati kultúra más szemléletet, magatartást követel a munkatársaktól is, így ők is nagy mértékben profitálnak abból, ha jártasak a coachingban – húzták alá az In Dynamics Consulting alapítói.
..
A kormány határozott stratégiai célokat tűzött ki a klímaváltozás és a környezetvédelem területén
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a kormányzati honlapon a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégiai dokumentumokat.
..
Nagyon megugrott a szakmunkára jelentkezők száma
Intenzív évet zárt tavaly az álláshirdetési és - keresési piac. A jelentkezők száma közel tizedével emelkedett az előző évhez képest, míg a cégek automatizálási szándéka magasabb fordulatszámra kapcsolt. Az év jellemző tendenciáinak markáns eleme, hogy a munkáltatók nyitottabbá váltak az atipikus foglalkoztatási formákra.
..
A cégek piaci értékét is meghatározhatja kultúrájuk
A befektetők és a társadalom is nagyobb nyitottságot vár el a szervezetektől – derül ki az EY több mint 1000 pénzügyi vezető körében készített globális felméréséből. A cégkultúrára vonatkozó információk a befektetői döntéseket is jelentősen befolyásolják, a vállalati jelentések azonban ritkán tartalmaznak ilyen jellegű adatokat.
3. oldal / összesen: 127