2024.05.05 | Vasárnap
Györgyi napja

Munkahely
Keresés
4. oldal / összesen: 127
..
A mesterséges intelligencia a vállalatvezetést is átalakítja a DXC Technology szerint
A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. A DXC Technology szerint az AI és a gépi tanulás széleskörű üzleti alkalmazása, valamint a csapatok közötti együttműködés a technológiailag magasan képzett üzleti vezetők irányításával jelentősen növelheti a termelékenységet.
..
Újabb pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítására
Megjelent "A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása a vállalkozói ismeretek bővítése révén" című kiemelt pályázati felhívás 1,5 milliárd forint keretösszeggel, amelynek célja egyrészt a magyar tulajdonú vállalkozásoknál a generációváltásra való felkészítés, másrészt a segítségnyújtás a nehézségekkel küzdő vállalkozások számára - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára
..
Megállapodtak a bérfejlesztésről a Sparnál
Megállapodott a 2020-as bérfejlesztésről a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), a vállalat a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített mértékéhez képest magasabb bért biztosít munkatársainak, amelyet továbbra is kiegészít saját hűségprogramjának juttatási elemeivel.
..
A hatékonyságjavítás és az automatizálás lesz a trend idén a munkaerőpiacon
Az automatizálás, digitalizáció és a robotizáció lehetnek 2020 munkaerőpiacának legfontosabb hívószavai. A cégek a közzétett gazdasági prognózisok hatására fokozni szeretnék hatékonyságukat, így az ezt a folyamatot elősegítő munkaerő iránt komoly érdeklődésre van kilátás. A továbbra is fennálló munkaerőhiány pedig olyan trendek erősödését hozhatja, mint a nyitás az atipikus foglalkoztatási formák felé – véli Göröcs Lili, Magyarország piacvezető állásportálja, a Profession.hu HR vezetője.
..
Küszöbön a könyvelőszakma digitalizációja
A hazai könyvelők munkaidejük akár háromnegyedét is adatrögzítéssel töltik. Annak ellenére végeznek ennyi monoton munkát, hogy könyvelőszoftverrel dolgoznak és ügyfeleiket is biztatják az online számlázóprogramok használatára – derült ki egy könyvelők körében készült friss, hazai felmérésből. A megoldást a magyar SMARTBooks program jelentheti, ami forradalmasíthatja a könyvelőszakmát.
..
Minimum 15 százalékos alapbér emelést tart szükségesnek a szakszervezet a Volánbusz Zrt.-nél
Minimum 15 százalékos alapbér emelést tart szükségesnek a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) a Volánbusz Zrt.-nél az idén, részben a munkavállalók keresetei között tapasztalható regionális különbségek csökkentése, részben pedig az elvándorlás megállítása miatt - mondta Dobi István a szövetség elnöke.
..
2010 óta két és félszer annyi megváltozott munkaképességű embernek van munkája
A kormány intézkedéseinek és egyre bővülő támogatásainak köszönhetően 2010 óta két és félszer annyi megváltozott munkaképességű embernek van munkája - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma
..
A megszűnő és az induló cégek száma idén megközelítheti egymást
Idén várhatóan a megszűnő és az induló cégek száma megközelíti egymást, és mind a két érték évi 30-32 ezer körül zárhat majd - derült ki az Opten közleményéből.
..
Január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum 210 600 forintra nő
Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos - jelentette be Varga Mihály.
..
Ösztöndíj program is segíti a mekis diák-munkavállalókat
Magyarországon minden második 15-24 év közötti fiatal folytat iskolai tanulmányokat a napi munkavégzés mellett*. A hazai McDonald’s éttermekben dolgozók fele ebből a korosztályból kerül ki, az éttermeknek így fontos szerep jut a fiatalok munkaerőpiaci integrációjában és a tehetségek támogatásában. A McDonald’s éttermekben dolgozó, a napi munkavégzés mellett a tanulmányaikban is kiemelkedően teljesítő diákok immár 14. alkalommal pályázhattak ösztöndíjra. A nyertes pályázók idén először meglepetésként heti fesztiválbelépőt is kaptak.
..
A Magyarországon működő osztrák vállalkozások továbbra is jónak értékelik a magyar gazdaságot
A Magyarországon működő osztrák vállalkozások egyharmada szerint a magyar gazdaság tovább javult, 40 százaléka pedig ugyanannyira vonzónak találta gazdasági szempontból 2019-ben az országot, mint egy évvel ezelőtt - közölte az ADVANTAGE AUSTRIA Magyarország - az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya - az Osztrák Gazdasági Kamara külképviselete.
..
Volt már, akinek az állásába került az átgondolatlan posztolás
A magyar munkavállalók ötödének rugalmasak a főnökei, míg nyolc százalékuknak minden lépését figyeli a munkáltatója. Van, ahol pontos irányelvek szabják meg például, mit posztolhatnak a kollégák a közösségi médiában, míg másoknak rendszeresen átvizsgálják a csomagját a munkahelyre be- és kilépéskor – derül ki a Profession.hu 1000 fős, reprezentatív mintán végzett online felmérésének adataiból.
..
Novemberben 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött
Novemberben 2112 cégalapítás mellett 3033 cégtörlést tett közzé a cégbíróság, 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött - derül ki az Opten elemzéséből.
4. oldal / összesen: 127