2024.04.19 | Péntek
Emma napja

Nyugdíj
Keresés
1. oldal / összesen: 20
..
Unokázás helyett munka várhat a magyar nagymamákra
Nagymama szerepre vágyik a magyar nők 59 százaléka nyugdíjas korában az OTP Nyugdíjpénztár kutatása alapján. Akorkedvezményes nyugdíjnak köszönhetően sokan akár már a hatvanas éveik elejétől is pihenhetnének, azonbana terveikkel szemben sok magyar nőre inkább munka várhat időskorban.A férfiakénál rövidebb szolgálati idő és alacsonyabb átlagkereset szűkös nyugdíjaséveket jósol ugyanis a nők számára. Az OTP Nyugdíjpénztár nőnap alkalmábóla nők nyugdíj kilátásait veszi górcső alá.
..
Óriási az igény a nyugdíjasok foglalkoztatására
Óriási az igény a nyugdíjasok foglalkoztatására, de jobb tájékoztatásra volna szükség ahhoz, hogy a munkaadók és a munkavállalók megtalálják egymást - mondta Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke.
..
Rekordot döntött a nyugdíjcélú öngondoskodás
Egyre többen tesznek egyre többet az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas évekért az OTP Nyugdíjpénztár 2019-es eredményei alapján. Az ország egyik legnagyobb nyugdíjpénztárához ugyanis tavaly minden korábbinál magasabb összegű egyéni befizetés érkezett, a taglétszám pedig meghaladta a 231 000 főt. Ezzel az OTP Nyugdíjpénztár a piacon az egyetlen, aki immáron hatodik éve tudta növelni tagjainak számát.
..
Tovább nőttek a nyugdíjak
Tovább nőttek a nyugdíjak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
..
2020-ban is lesz nyugdíjemelés
Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Mivel a jövő évi költségvetés 2,8 százalékos inflációval számol, így ennyivel emelkednek 2020. január 1-jétől a nyugdíjak - a korábban már közölteket erősíti meg a most megjelent kormányrendelet is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon, a beváltott utalványok összértéke meghaladta a 15 milliárd forintot - közölte a Magyar Posta.
..
Tovább nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona
Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 1425 milliárd forintra rúgott az idei harmadik negyedév végén, ami az egy évvel korábbihoz képest 7,1, az idei második negyedévvégéhez viszonyítva pedig 2 százalékos emelkedés - mondta Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke.
..
A rezsiutalványok többségét felhasználták a nyugdíjasok
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok mintegy 60 százalékát váltották be a postákon eddig majdnem 14 milliárd forint összértékben - közölte a Magyar Posta.
..
Csökkentheti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény módosítása
Csökkentheti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény parlament előtt fekvő módosítása, amely lehetővé teszi állami támogatás nélküli intézmények létrehozását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
Egyre nagyobb probléma az élethosszig tartó munka
A magyar nyugdíj előtt álló lakosság foglalkoztatottsága 28 százalékponttal nőtt 2010 és 2016 között. Ezzel az OECD 34 tagállama között Magyarország a második helyen áll az időskori munkavállalók arányának növekedését tekintve, erre hívja fel a figyelmet a szervezet egyik legfrissebb jelentése. Az OTP Öngondoskodási Indexe ezzel szemben azt mutatja, hogy a válaszadók csupán 13 százaléka szeretne a nyugdíjkorhatár betöltése után is tovább dolgozni. A valóság és a nyugdíjas álmok tehát nagyon eltérőek a társadalomban. Az OTP Nyugdíjpénztár arra hívja fel a figyelmet, hogy tudatos előrelátással és egy havonta félrerakott kis összegű megtakarítással bárki számára elérhető az áhított boldog nyugdíjaskor.
..
Indulhat a biztosítótól vásárolt életjáradék igénylés az OTP Nyugdíjpénztárnál
Új szolgáltatással bővül az OTP Nyugdíjpénztár palettája 2018. január elsejétől. Magyarországon elsőként a pénztár tagjai igényelhetik nyugdíjcélú megtakarításaik kifizetését életjáradék formájában a nyugdíjkorhatár elérése után. Az új lehetőséggel a legnagyobb hazai pénztár egyedülálló módon, a teljes nyugdíjszolgáltatási portfóliót lefedi.
..
Egyre többet tesznek félre boldog nyugdíjas éveikre a magyarok
Egy év alatt, több mint 23 százalékkal emelkedett az egyéni befizetések összege az OTP Nyugdíjpénztárnál. Az ország legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztáránál a befizetések mellett az új belépők száma is növekedett a tavalyi évhez képest. A Pénztár által kezelt vagyon nagysága pedig 2017. december 31-én elérte a 248,5 milliárd forintot.
..
Már nem csak a fővárosiak kiváltsága az öngondoskodás
Több mint 25 százalékkal emelkedett az OTP Nyugdíjpénztárhoz érkező egyéni befizetések összege az első három negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest. A pénztár által kezelt vagyon mellett a taglétszám is bővült. A harmadik negyedévig bezárólag több mint 50 százalékkal többen csatlakoztak a pénztárhoz, mint a másodikban. A főváros és Pest megye után Észak-Magyarország területén Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben a legnépszerűbb az öngondoskodás.
1. oldal / összesen: 20