2024.04.29 | Hétfő
Péter napja

Oktatás
Keresés
1. oldal / összesen: 1
..
Újra meghirdették az ápolónak tanulók ösztöndíját
Mától jelentkezhetnek újra az iskolarendszerű szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint.
..
Július 1-jével változik a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya
A szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya a július elsejével esedékes jelentős béremeléssel egyszerre változik majd meg - emelte ki közös közleményében a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A két tárca a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) csütörtöki bejelentésére reagált, miszerint az Alkotmánybírósághoz fordulnak az új szakképzési törvény miatt.
..
Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken
Könnyebbé és gyorsabbá teszi speciális számítási feladatok megoldását gazdaságtudományi képzéseken egy új mobiltelefonos gazdasági matematikai alkalmazás - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem.
..
Minden negyedik hallgató igénybe veszi a Diákhitel2-t
Tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével - közölte a Diákhitel Központ Zrt.
..
Tovább nőnek az ösztöndíjak a felsőoktatásban
Február 1-jétől 30 százalékkal, 166 ezer forintra emelkedik a hallgatói normatíva összege; a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret ezzel bő két év alatt összesen 40 százalékkal bővül - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
1. oldal / összesen: 1