2024.05.02 | Csütörtök
Zsigmond napja

Hírböngésző
Keresés
1. oldal / összesen: 4
..
Január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum 210 600 forintra nő
Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos - jelentette be Varga Mihály.
..
Nem lassul a technológiai fejlődés üteme, 2023-ra 49 milliárd eszköz csatlakozik az internethez
A század harmadik évtizedébe lépve sem lassul a technológiai fejlődés üteme, a világ egyik vezető technológiai vállalata, a Cisco előrejelzése szerint 2023-ra 49 milliárd eszköz csatlakozik majd a világhálóhoz és számos új technológia megjelenésére, illetve elterjedésére is lehet számítani a következő évtizedben: például a virtuális és a kiterjesztett valóságtól kezdve a mesterséges intelligencián (AI), az 5G technológián át az autonóm járművek fejlődéséig.
..
Szerdától nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya
A kormány döntése értelmében szerdától emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
..
A vevők éve lesz 2020 az ingatlanpiacon
Várhatóan a vevők éve lesz 2020 az ingatlanpiacon - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
..
Már 100 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv támogatásait
Már közel 100 ezer család igényelte a júliusban indult Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben az MTI-t pénteken. Az intézkedések közül a babaváró kölcsön és a nagycsaládosok autóvásárlási programja a legnépszerűbb, de sokan élnek az otthonteremtést segítő kedvezményekkel is. Január 1-jén két új elemmel bővül az akcióterv: életbe lép a nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. A kormány a családtámogatások további bővítését tervezi.
..
Jövőre is nagyon alacsony marad a diákhitel kamata
Januártól a hallgatók számára továbbra is az eddigi legkedvezőbb, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 az állami kamattámogatásnak köszönhetően kamatmentes, míg az ősszel bevezetett Nyelvtanulási Diákhitel kamata szintén 1,99 százalék marad - közölte a Diákhitel Központ.
..
Jövőre is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben
Jövőre is a SZÉP-kártya lehet a legnépszerűbb elem a cafetéria-rendszerben - közölte a BDO Magyarország.
..
Ösztöndíj program is segíti a mekis diák-munkavállalókat
Magyarországon minden második 15-24 év közötti fiatal folytat iskolai tanulmányokat a napi munkavégzés mellett*. A hazai McDonald’s éttermekben dolgozók fele ebből a korosztályból kerül ki, az éttermeknek így fontos szerep jut a fiatalok munkaerőpiaci integrációjában és a tehetségek támogatásában. A McDonald’s éttermekben dolgozó, a napi munkavégzés mellett a tanulmányaikban is kiemelkedően teljesítő diákok immár 14. alkalommal pályázhattak ösztöndíjra. A nyertes pályázók idén először meglepetésként heti fesztiválbelépőt is kaptak.
..
A Magyarországon működő osztrák vállalkozások továbbra is jónak értékelik a magyar gazdaságot
A Magyarországon működő osztrák vállalkozások egyharmada szerint a magyar gazdaság tovább javult, 40 százaléka pedig ugyanannyira vonzónak találta gazdasági szempontból 2019-ben az országot, mint egy évvel ezelőtt - közölte az ADVANTAGE AUSTRIA Magyarország - az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya - az Osztrák Gazdasági Kamara külképviselete.
..
Jelentős támogatásokat nyújtanak az 1-es típusú diabétesszel élőknek
Jelentős támogatást nyújt a kormány januártól az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak és a felnőtteknek egyaránt - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
Új oktatási módszer a Budapesti Metropolitan Egyetemen
Hazánkban is gyakorlati oktatási módszerként jelent meg az üzleti gondolkodást igénylő hackathon. Az eredetileg a startup-szférában alkalmazott metódus nem csak kiegészíti az akadémiai tudást, de akár egy-egy saját vállalkozás ötletének alapját is jelentheti. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) a Nestlével közösen szervezett hackathont.
..
Fontos az adatvédelem a hazai vállalkozásoknak, mégsem költenének rá
Az adatvédelmet tartják a legfontosabb biztonsági kihívásnak a hazai technológiai vállalkozások, mégis alig költenének fejlesztésekre – derül ki a SzeBIT informatikai kiállítás résztvevőivel készített felmérésből. A Panda Security kérdőívét kitöltő magyar szakemberek az egészségügyi adatok kiszivárgásától tartanak a legkevésbé.
..
Volt már, akinek az állásába került az átgondolatlan posztolás
A magyar munkavállalók ötödének rugalmasak a főnökei, míg nyolc százalékuknak minden lépését figyeli a munkáltatója. Van, ahol pontos irányelvek szabják meg például, mit posztolhatnak a kollégák a közösségi médiában, míg másoknak rendszeresen átvizsgálják a csomagját a munkahelyre be- és kilépéskor – derül ki a Profession.hu 1000 fős, reprezentatív mintán végzett online felmérésének adataiból.
1. oldal / összesen: 4