2024.06.01 | Szombat
Tünde napja

Hírböngésző
Keresés
3. oldal / összesen: 4
..
Kalkulátor segít az evásoknak új adónemet választani
Január 1-jén megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó - közismertebb nevén eva -, a vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról, hogy milyen adónemre tér át a határidő lejárta után. Az adózási formák közötti választást kalkulátor segíti - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Nő a cégek érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt egy felmérés szerint
Csökkent a készpénzes finanszírozás népszerűsége, és újra nő a vállalkozások érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt - derül ki a Rentasystem hatodszor elvégzett felméréséből.
..
Kevesebbet késnek a számlák kifizetésével a magyar vállalkozások
Jelentősen csökkentek a számottevő késések a számlák kifizetésénél az idei első három negyedévben, a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 52, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a Bisnode Magyarország negyedéves elemzése alapján.
..
Ezért van több női coach, mint férfi
Hazánkban is egyre kevésbé kell magyarázni, hogy létjogosultsága van a business és life coach szakmának. A világtrendhez hasonlóan itthon is több nő választja ezt a hivatást, a jelenséget sokan az érzelmi intelligenciához kötik, de szocializációs és gazdasági okai is vannak, hiszen a nőknek gyakran fontosabb a rugalmas munkaidővel megkereshető tisztes fizetés – hívták fel a figyelmet az In Dynamics Consulting vezetői, Wiesner Edina és Snír Péter.
..
A középgeneráció uralja a belföldi cégeket
A belföldi cégeket az 1960 és 1979 között született nemzedék, az X generáció uralja, a második hely azonban hamarosan már nem az idősebbeké, hanem a fiatalabbaké lesz - derül ki az Opten összesítéséből.
..
A magyarok ötöde hazudott már a munkahelyén
Kínos vagy éppen bonyolult munkakörük miatt is állítottak már valótlant a magyar munkavállalók arról, valójában miért kapják a fizetésüket – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.hu friss felméréséből. De nem csak másoknak füllentünk a munkánkról: minden negyedik emberrel előfordult már, hogy nem mondott igazat a munkahelyén a kollégáinak vagy a főnökének. Többeknek ez az állásába került.
..
A Magyar Telekom leépítésről és béremelésről állapodott meg az érdekképviseletekkel
A Magyar Telekom jövőre legfeljebb 450 munkavállalót épít le, és 5 százalékkal emeli a béreket a társaságnál az érdekképviseletekkel kötött megállapodása alapján - közölte a cég.
..
A bankrendszer jövedelmezősége kiemelkedő, de a működési költségeket csökkenteni kell
A magyarországi bankrendszer jövedelmezősége kiemelkedő, de csökkenteni kell a működési költségeket, javítani kell a hatékonyságot - mondta Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyen a jegybank Pénzügyi stabilitási jelentését mutatták be.
..
Csütörtöktől adhatók be a támogatási kérelmek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira
Mától adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira, a két program több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Kiemelten kezelik a kkv-k megerősítését
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kiemelten kezeli a kis- és középvállalkozások (kkv) megerősítését - hangsúlyozta Szepesi Balázs, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán a Magyar Kereskedelmi és Ipakamara, a tárca, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány konzorciumi együttműködésében megvalósuló Országos Vállalkozói Mentorprogram személyes vállalkozói alprojektjének rendezvényén, Budapesten.
..
Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságát a munkaerőkölcsöző társaság szerint
A Munka törvénykönyve rendelkezése szerint az év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az éves szabadságát, a jogszabály megsértésnek számít ha ez elmarad, akkor is, ha a munkavállaló sem akar az adott időszakban szabadságra menni - hívta fel a figyelmet a Trenkwalder munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó cég.
..
Nőtt a keresztféléves képzésre jelentkezők száma, továbbra is népszerűek a reáltudományok
Több mint hatezren jelentkeztek a 2020 februárjában induló keresztféléves képzésekre, továbbra is népszerűek a reáltudományok, a jelentkezők negyven százaléka ilyen képzést választott - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.
..
Több matekot akarnak a fiatalok – legalábbis, ha pénzügyeikről van szó
Pénzügyi ismeretekre éheznek a fiatalok – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár friss, reprezentatív kutatásából. A Z generáció úgy érzi, nem elég felkészült a nagybetűs életre – legalábbis, ami az anyagi ismereteket illeti. Legtöbben már általános- és középiskolás korban megkezdenék a tanulást, amiben nagy szerepet szánnának szüleiknek is.
3. oldal / összesen: 4