2024.05.02 | Csütörtök
Zsigmond napja

Oktatás
Keresés
1. oldal / összesen: 1
..
Jövőre is nagyon alacsony marad a diákhitel kamata
Januártól a hallgatók számára továbbra is az eddigi legkedvezőbb, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 az állami kamattámogatásnak köszönhetően kamatmentes, míg az ősszel bevezetett Nyelvtanulási Diákhitel kamata szintén 1,99 százalék marad - közölte a Diákhitel Központ.
..
Új oktatási módszer a Budapesti Metropolitan Egyetemen
Hazánkban is gyakorlati oktatási módszerként jelent meg az üzleti gondolkodást igénylő hackathon. Az eredetileg a startup-szférában alkalmazott metódus nem csak kiegészíti az akadémiai tudást, de akár egy-egy saját vállalkozás ötletének alapját is jelentheti. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) a Nestlével közösen szervezett hackathont.
..
Már csak néhány napig lehet Diákhitelt igényelni visszamenőleg az első szemeszterre
December 16-ig le kell adniuk igénylésüket azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik visszamenőleg szeretnék megkapni az egész első félévre járó 350 ezer forintos szabad felhasználású diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ.
..
Jobb lesz a szakképzés, emelkedik a szakképzésben oktatók bére, ösztöndíjakat kapnak a szakképzésben tanulók
A gazdaságvédelmi intézkedések részeként és a fiatalok foglalkoztatásának további bővítése érdekében újabb előrelépés történt a szakképzés megerősítéséért: az Országgyűlés ma elfogadta azokat a kiegészítő jogszabály-módosításokat, amelyekkel teljes körűvé válnak az új szakképzés törvényi keretfeltételei - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
..
Nőtt a keresztféléves képzésre jelentkezők száma, továbbra is népszerűek a reáltudományok
Több mint hatezren jelentkeztek a 2020 februárjában induló keresztféléves képzésekre, továbbra is népszerűek a reáltudományok, a jelentkezők negyven százaléka ilyen képzést választott - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.
..
Egyetemi felvételi: ezt kell átgondolnia a családoknak
Bár még néhány hét hátra van az őszi-téli oktatási félévből, a jövő évi tanév kapcsán máris fontos időszak következik. Azoknak, akik 2020 szeptemberében felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat, a jövő év eleji jelentkezési határidők miatt már most el kell kezdeniük gondolkodni az iskolaválasztáson. Ez azonban a feladatnak csupán az egyik eleme. Egy körültekintő leendő hallgatónak és családjának a preferenciák és a lehetőségek számbavételénél a várható költségelemeket is fontos mérlegelniük.
..
Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira
Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal.
1. oldal / összesen: 1