2024.05.02 | Csütörtök
Zsigmond napja

Kormány
Keresés
1. oldal / összesen: 1
..
Már 100 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv támogatásait
Már közel 100 ezer család igényelte a júliusban indult Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben az MTI-t pénteken. Az intézkedések közül a babaváró kölcsön és a nagycsaládosok autóvásárlási programja a legnépszerűbb, de sokan élnek az otthonteremtést segítő kedvezményekkel is. Január 1-jén két új elemmel bővül az akcióterv: életbe lép a nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. A kormány a családtámogatások további bővítését tervezi.
..
Jelentős támogatásokat nyújtanak az 1-es típusú diabétesszel élőknek
Jelentős támogatást nyújt a kormány januártól az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak és a felnőtteknek egyaránt - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
..
A magyar családok védelmét és Magyarország biztonságát szolgáló javaslatokat fogadott el a parlament
A kormány javaslatára a magyar gazdaság és a magyar családok védelmét, illetve Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatokat fogadott el a parlament - mondta Hollik István kormányszóvivő.
..
Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás
Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.
..
Kalkulátor segít az evásoknak új adónemet választani
Január 1-jén megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó - közismertebb nevén eva -, a vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról, hogy milyen adónemre tér át a határidő lejárta után. Az adózási formák közötti választást kalkulátor segíti - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Kevesebbet késnek a számlák kifizetésével a magyar vállalkozások
Jelentősen csökkentek a számottevő késések a számlák kifizetésénél az idei első három negyedévben, a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 52, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a Bisnode Magyarország negyedéves elemzése alapján.
..
Csütörtöktől adhatók be a támogatási kérelmek a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira
Mától adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira, a két program több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Kiemelten kezelik a kkv-k megerősítését
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kiemelten kezeli a kis- és középvállalkozások (kkv) megerősítését - hangsúlyozta Szepesi Balázs, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán a Magyar Kereskedelmi és Ipakamara, a tárca, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány konzorciumi együttműködésében megvalósuló Országos Vállalkozói Mentorprogram személyes vállalkozói alprojektjének rendezvényén, Budapesten.
..
Az adóegyszerűsítés mellett az egészségügy potyautasait is kiszűri az új járulék-törvény
Ha az Országgyűlés elfogadja az új társadalombiztosítási törvényt, akkor jövőre az adminisztrációs terhek jelentős csökkentésén túl az egészségügy potyautasait automatikusan kiszűri a törvény rendelkezései alapján felálló új rendszer - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).
..
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért demonstráltak pedagógusok Budapesten
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért tartott demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szakszervezet támogatásával.
1. oldal / összesen: 1