2024.05.17 | Péntek
Paszkál napja

Hírböngésző
Keresés
2. oldal / összesen: 4
..
Január elsejétől változnak a levélfeladási díjak
Folytatja a levéltermék-portfólió egyszerűsítését a Magyar Posta, valamint változnak a levélfeladási díjak is 2020. január elsejétől - közölte a posta.
..
Novemberben 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött
Novemberben 2112 cégalapítás mellett 3033 cégtörlést tett közzé a cégbíróság, 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött - derül ki az Opten elemzéséből.
..
Már csak néhány napig lehet Diákhitelt igényelni visszamenőleg az első szemeszterre
December 16-ig le kell adniuk igénylésüket azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik visszamenőleg szeretnék megkapni az egész első félévre járó 350 ezer forintos szabad felhasználású diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ.
..
Lezárul a bankjegyek megújítási programja
Lezárul az év végén a bankjegyek megújítási programja, a többletkibocsátás költsége 4-5 milliárd forint volt - mondta Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénzlogisztikai igazgatóság igazgatója.
..
2020-ban is lesz nyugdíjemelés
Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Mivel a jövő évi költségvetés 2,8 százalékos inflációval számol, így ennyivel emelkednek 2020. január 1-jétől a nyugdíjak - a korábban már közölteket erősíti meg a most megjelent kormányrendelet is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
..
A VKF megkezdte a kétéves bérmegállapodás idei makromutatóinak értékelését
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) megkezdte a kétéves bérmegállapodás idei makromutatóinak értékelését. A munkaadói oldal nem változtatna a 8 százalékos mértéken, a szakszervezetek újra tárgyalnák a megállapodást.
..
Egyre több személyi kölcsönt és áruhitelt vesznek fel az ünnepekhez közeledve
Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője.
..
Év végi juttatás: nem csak gesztus, az üzleti sikerekben is fontos szerepe lehet
Számos vállalat ismerte fel, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben csak az a cég tud hosszabb távon is versenyben maradni, üzleti sikereket elérni, amely aktívan tesz azért, hogy a munkavállalók azt érezzék, hogy fontosak a cégnek. Egyre inkább felértékelődnek a jutalmak és más extra elismerések. Az év végi bónusz az egyik ilyen eszköz a dolgozói elkötelezettség növelésére, de számos egyéb módszerrel is honorálhatják a cégek az egész éves munkát.
..
A magyar családok védelmét és Magyarország biztonságát szolgáló javaslatokat fogadott el a parlament
A kormány javaslatára a magyar gazdaság és a magyar családok védelmét, illetve Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatokat fogadott el a parlament - mondta Hollik István kormányszóvivő.
..
A szakemberek fele még mindig külföldre menne egy felmérés szerint
A szakemberek 57 százaléka szerint még mindig érdemesebb külföldön munkát vállalni, mint itthon, de már 43 százalékban gondolják azt is, hogy a kétkezi munkából tisztességesen meg lehet élni Magyarországon - derült ki a Fix24.hu szakemberkereső portál országos felméréséből.
..
Jobb lesz a szakképzés, emelkedik a szakképzésben oktatók bére, ösztöndíjakat kapnak a szakképzésben tanulók
A gazdaságvédelmi intézkedések részeként és a fiatalok foglalkoztatásának további bővítése érdekében újabb előrelépés történt a szakképzés megerősítéséért: az Országgyűlés ma elfogadta azokat a kiegészítő jogszabály-módosításokat, amelyekkel teljes körűvé válnak az új szakképzés törvényi keretfeltételei - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
..
Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás
Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.
..
Európában a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok szenvednek a leginkább a munkaerőhiánytól
Európán belül a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokban okozza a legnagyobb gondot a munkaerőhiány, és ez növekedési kockázatként is terheli a térség kilátásait - áll a Moody's Investors Service Londonban ismertetett éves szektorjelentésében.
2. oldal / összesen: 4