2024.05.05 | Vasárnap
Györgyi napja

Hírböngésző
Keresés
1. oldal / összesen: 9
..
A rezsicsökkentéssel 1700 milliárd forintot takarítottak meg a magyar családok 2012 óta
A kormány által végrehajtott rezsicsökkentésnek köszönhetően már mintegy 1700 milliárd forintot takarítottak meg a magyar családok, és az elmúlt hét évben kevesebb mint a felére csökkent a háztartások összes közműtartozása - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.
..
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon
A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon, a beváltott utalványok összértéke meghaladta a 15 milliárd forintot - közölte a Magyar Posta.
..
Alig háromezer forintot költenek egy alkalommal a vendégek az éttermekben egy felmérés szerint
Az idén egy éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szánnak a magyar vendégek fejenként, a hely kiválasztása előtt 72 százalékuk az interneten is tájékozódik, 60 százalékuk azonban ismerősei ajánlását tartja döntőnek.
..
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lép fel Magyarország
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lehet fellépni, Magyarország az elmúlt években uniós szinten is példaértékű intézkedéseket tett, és a kitűzött célok felé eredményesen, következetesen halad - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
..
27 közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádió részesül összesen 76 millió forint támogatásban
Huszonhét közösségi, kisközösségi és kereskedelmi rádió részesül összesen 76 millió forint támogatásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok gyártását támogató pályázatán - közölte NMHH.
..
Szeptemberben is kétszámjegyű volt a keresetek emelkedése
Szeptemberben a bruttó átlagkereset 11,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest és 360 ezer 700 forint volt. A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 239 900 forint, a kedvezményeket is figyelembe véve 247 300 forint volt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél a kis- és középvállalatok megerősítése
Az európai kis- és középvállalkozások (kkv) támogatásáról és az Európai Unió külső versenyképességének erősítéséről tárgyalt György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Versenyképességi Tanács ülésén Brüsszelben.
..
A Magyar Recruiter Moodmap 2019 felmérésének eredményei
A Magyar Recruiter Moodmap az első átfogó hazai kutatás, melynek célja az volt, hogy felmérje a recruiter szakma elégedettségét, rávilágítson a legnagyobb kihívásokra, megmutassa a szakmában dolgozók jövőképét. Mi okozza ma a legtöbb fejtörést a recruitereknek? Milyen skill-ekre van szüksége annak, aki érvényesülni akar a fejvadászok között? Milyen utált feladatok várnak a toborzás szakértőire és hányadán áll ma a szakma az automatizáció kérdésével? A Talentuno és a HR feszt közös kutatása többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ. A felmérésben közel 500 szakmabeli vett részt!
..
Otthon Centrum: jövőre további áremelkedés várható az újlakás-piacon
Jövőre az újépítésű lakások piacán további áremelkedés várható, részben az 5 százalékos áfakulcs kivezetése, továbbá a szűkülő kínálat és az emelkedő építőipari árak miatt - közölte az Otthon Centrum.
..
Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítása
Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszán lévő megállók felújítása, miután szerdán aláírták az erről szóló szerződést - közölte a BKV Zrt.
..
Magyarországon egyre több nő nevel gyermeket, miközben a munkájában is sikeres
Magyarországon egyre több nő működtet sikeres vállalkozást, a cégtulajdonosok körében arányuk 40 százalék - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek a Design Terminal rendezvényét követően.
..
Megszilárdul a magas foglalkoztatottság és az alacsony munkanélküliség
A legfrissebb adatok szerint a munkaerőpiacot immár stabilan magas foglalkoztatottság és alacsony munkanélküliség jellemzi, a további javulást a munkaerő-tartalék képzetlensége, illetve a romló külső környezet akadályozza - állapították meg az elemzők a KSH jelentését kommentálva.
..
Ingyenes felvételi felkészítő program indul
Irány az egyetem 2020! elnevezéssel ingyenes felvételi felkészítő programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia.
1. oldal / összesen: 9