2024.05.18 | Szombat
Erik, Alexandra napja

Munkahely
Keresés
2. oldal / összesen: 3
..
Az autóipar a magyar kisvállalkozások gyarapodásához is hozzájárul
A magyarországi autógyárak működéséből a belföldi kisvállalkozások is gyarapodhatnak, ám a technológiai fejlődésükhöz a kormánynak is hozzá kell járulnia - mondta az innovációs és technológiai miniszter.
..
Technológiai támogatásra pályázhatnak kkv-k
A mikro-, kis- és középvállalkozások csütörtöktől adhatják be a támogatási kérelmeiket technológiai modernizáció támogatására - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Munkaerőpiaci reform indul Komárom-Esztergom megyében
Komárom-Esztergom megyében is megkezdődik a vállalatokkal szorosabb kapcsolatban megvalósított munkerőpiaci reformprogram, amelyet később a nyugat-magyarországi megyékre is kiterjesztenek - mondta szerdai tatai sajtótájékoztatóján a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.
..
Növekedésre és beruházásokra készülnek a magyar cégek
Összességében kedvező a hazai gazdaság állapota, így a közeljövőben nem kell váratlan adóváltozásokra számítani – hangzott el az EY 2020-as adóváltozásokról szóló szakmai konferenciáján. A kedvező makrogazdasági környezet a vállalatok döntéseiben és terveiben is tükröződik: a legtöbben bevételnövekedést várnak 2020-tól, és eszközberuházásokat is terveznek.
..
Egyre több fiatal gondolkodik vállalkozás alapításában
Az utóbbi tíz évben egyre több fiatal gondolkodik vállalkozás alapításában - mondta Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) elnöke.
..
Több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal
Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály.
..
Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást
Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.
..
A dolgozók teljesítményének objektív mérése segítheti a távmunka bevezetését
A Magyar Távmunka Szövetség szerint a munkaadók akkor tudják sikeresen bevezetni a távmunkát vagy a rugalmas munkaidőt a munkatársak számára, ha megtalálják azokat az informatikai vagy más egyéb megoldásokat, amelyek segítségével objektívan mérhető a dolgozók teljesítménye.
..
800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben
Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára.
..
Világszerte zuhant a vezetők bizalma egy globális kutatás szerint
Egy forradalmi, mesterséges intelligenciát alkalmazó módszerrel 58 000 felsővezető véleményét mérték fel globálisan.
..
Még 150 ezer megváltozott munkaképességű ember kaphatna munkát
Magyarországon a csaknem 4,4 millió foglalkoztatottból 150 ezren megváltozott munkaképességűek és még további mintegy 150 ezren lehetnek, akiknek "támogatással, segítséggel, sok erőfeszítéssel és rehabilitációval" munkát lehetne biztosítani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára egy a témában tartott csütörtöki budapesti nemzetközi konferencián.
..
Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon
Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon az új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központjába Budapesten.
..
Új módszerrel adóztatnák az online cégeket
Bemutatta a digitalizált gazdaság adózási kihívásaira választ adó tervezetét az OECD, a nemzetközi törekvések alapvető célja, hogy a digitális üzleti modellek útján elért nyereség arányos módon adóztathatóvá váljon a jövedelemszerzésben érintett valamennyi országban.
2. oldal / összesen: 3