2024.05.04 | Szombat
Mónika, Flórián napja

Bank
Keresés
2. oldal / összesen: 47
..
A bankrendszer jövedelmezősége kiemelkedő, de a működési költségeket csökkenteni kell
A magyarországi bankrendszer jövedelmezősége kiemelkedő, de csökkenteni kell a működési költségeket, javítani kell a hatékonyságot - mondta Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyen a jegybank Pénzügyi stabilitási jelentését mutatták be.
..
Több matekot akarnak a fiatalok – legalábbis, ha pénzügyeikről van szó
Pénzügyi ismeretekre éheznek a fiatalok – derül ki az OTP Nyugdíjpénztár friss, reprezentatív kutatásából. A Z generáció úgy érzi, nem elég felkészült a nagybetűs életre – legalábbis, ami az anyagi ismereteket illeti. Legtöbben már általános- és középiskolás korban megkezdenék a tanulást, amiben nagy szerepet szánnának szüleiknek is.
..
Már csak év végéig lehet fizetni a régi 10 000 forintos bankjegyekkel
Már csak 2019. december 31-ig lehet a készpénzes vásárlásoknál a régi 10 000 forintos bankjegyekkel fizetni, mert december végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat a forgalomból - közölte a jegybank a honlapján.
..
Ajándékozza a jövőt karácsonyra!
Innovációval készül az év végi befizetési rohamra az OTP Nyugdíjpénztár. Idén novembertől a legnagyobb nyugdíjpénztár tagjai már online, bankkártyájuk segítségével is gyarapíthatják saját, vagy ismerősük, rokonuk nyugdíjcélú megtakarításait.
..
A világ legnagyobb bankjával írt alá stratégiai megállapodást a magyar pénzügyminiszter
Szorosabbra fűzi a pénzügyi kapcsolatokat Magyarország a világ legnagyobb eszközállományú pénzintézetével - jelentette be Varga Mihály, pénzügyminiszter, miután stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) vezérigazgatójával, Ku Súval.
..
Megváltozott piacon is lendületben az OTP Egészségpénztár
Nem csökken az egészségügyi öngondoskodás iránti igény az OTP Egészségpénztár legfrissebb adatai alapján. Az idei harmadik negyedévben az egyéni befizetések összege 28 százalékkal bővült 2018 azonos időszakához képest. Így, a munkáltatói befizetések csökkenése ellenére az összes befizetés összege a tavalyi szinten maradt. Azonban az OTP Egészségpénztár az úgynevezett célzott támogatásokkal szeretné aktivizálni a munkáltatókat.
..
A következő hetekben a bankok a fix lakáshitelre váltás lehetőségéről küldenek tájékoztatókat
A következő hetekben kapja meg a változó kamatozású jelzáloghiteles ügyfelek többsége a banki tájékoztató levelét arról, hogy a kamatkockázat miatt célszerű lenne fix kamatúvá alakítania szerződését - hívta fel a figyelmet kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
..
Ősszel is hasít az OTP SZÉP kártya
Az OTP Pénztárszolgáltató legfrissebb adatai szerint mintegy 13 milliárd forintot költöttek októberben az OTP SZÉP kártyások. Sokan vettek ki szabadságot az iskolai őszi szünet környékén, hogy a szülők is lazíthassanak, rákészülve ezzel az év végi hajrára.
..
Gondoskodó nagymamák és kalandor nagypapák országa lehetünk
Női és férfi elvárások jelentősen különböznek, főleg ha a boldog nyugdíjaskorról van szó. Az OTP Nyugdíjpénztár megbízásából készült kutatásából kiderült, hogy amíg a nők boldogan hátradőlnének, addig a férfiak még új dolgokat próbálnának ki időskorukban.
..
Egyre népszerűbb a születési támogatás az OTP Egészségpénztárnál
Az idei év első hat hónapjában több igénylés érkezett a pénztártagoktól születési támogatásra, mint 2017 folyamán összesen. Az igénylésszámon túl az első félévben igényelt támogatás mértéke is meghaladta a teljes tizenkét hónapét. A növekedő tendencia az OTP Egészségpénztár várakozásai szerint az év második felében is megmarad.
..
Több mint 2,9 milliárd forintot kaphatnak az OTP Nyugdíjpénztár tagjai az államtól
Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai rekord összegű adó-visszatérítésre jogosultak a 2017-es egyéni befizetéseik után. Összesen több mint 2,9 milliárd forint jár azoknak, akik figyelmesen töltik ki vagy ellenőrzik 2017-es évre vonatkozó adóbevallásukat.
..
Bankkalkulátor.hu: a lakosság egyre több hitelt vesz fel
A Bankkalkulátor.hu adatai szerint egy év alatt jelentősen erősödött a lakosság hitelfelvételi aktivitása, a portál az idei első negyedévben 65 százalékkal több személyihitel-igényt közvetített a vele kapcsolatban álló pénzintézeteknek - közölte a Bankkalkulátor.hu
..
Bizonytalanok vagyunk, mégsem készítünk terveket
A magyarok 71 százaléka továbbra sem érzi kiszámíthatónak hosszú távú pénzügyi jövőjét – derül ki az OTP Bank 2017-es Öngondoskodási Indexének* eredményeiből. Ugyanakkor a megkérdezettek több mint fele (58%) továbbra sem rendelkezik megtakarítással, és közel 90 százalékuk nem is készít hosszú távú pénzügyi tervet.
2. oldal / összesen: 47